Gyerek vállalás, esküvő előtt?
Sajnos mi is azok közé tartozunk, akiknek elmarad az idei esküvője.
Nem pánikolunk ez miatt, de 4 év együtt töltött idő után, mindketten szeretnénk mielőbb gyermeket.
Mit csinálnátok a helyemben? Milyen egy rendes nagy esküvő egy pár hónapos babával?
Lassan 5 hónapja volt egy missed ab-om, akkor már beleéltük magunkat, megtapasztaltam milyen amikor hallom a pici szívdobbanását...
Milyen terhesvitamint javasoltok? Femibion 0-ról mi a véleményetek?
Illetve arról, h ebben a helyzetben milyen a terhesgondozás, vizsgálatok.. Mennyire kockázatos ez most?
Szerintem nem ideális egy nagy esküvő pár hónapos babával. Nyilvan van rá példa, de pár hónaposan egy baba normalis esetben együtt tölti a napjait, sokszor éjjeleit az anyával. Órákig is szopiznak, elalszanak stb. Esküvőn nem tudsz minden egyes ébredésre etetésre ott teremni, másra bízni max 1 órara lehet az ilyen piciket. Ha pótolnátok a lagziz, szerintem kb 7-8 hónapos babaval mar akar élvezheti is a társasagot, játékot, törődést másokkal. Ilyenkor az etetés is könnyebb, hiszen ehet neki való babaételeket is.
A terhesgondozás jelenleg problémásabb. Orvosválasztasnál jelenleg 65 év felettiek kiesnek, genetikai ultrahangok elmaradnak, talan csak a 12. hetit csinálják. Ha nem muszaj, elkerülik a személyes rendeléseket, fizikai vizsgálatokat.
Szülni sok helyen nem lehet apával, jobb esetben teljes beöltözés szükséges.
Szülni pedig van, ahol- bár elképzelhetetlennek tűnik- maszkban kell...
Viszont ha most teherbeesnél, lehet, hogy a szigorítások már nem állnak fenn, mire a vizsgálatokra jarnál. Ki tudja...én hálát adok az égnek, hogy most nem vagyok terhes. Nagyon sajnálom a mostani kismamákat, én biztos elhalasztanám a babatervezést legalabb őszig.
Én osszehazasodnek a parommal, a lagzit meg megtartanank kesobb esetleg a templomi szertartassal, ha hajlotok ra.
En terhes vagyok, masodik babaval, nem erzem. Semmi hatranyat a jelenlegi helyzetnek.
Mivel első gyermek lenne így nem látom át a dolgokat, ezért is fordultam hozzátok!
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindegyik hasznos.
Hajlunk csak a polgári szertartás felé. :) csak nyilván mikor nem így tervez az ember, van egy kis csalódás érzet.
Magánrendelésekről van valakinek információja?
Szia!
Magam részéről, megtartanám a polgári esküvőt 2 tanúval. A baba "projekt" is menne tovább (mi sem álltunk le, mivel már 11 hónapja várunk a kis csodánkra) ki tudja mikor sikerül teherbe esni és megmarad-e a baba...én is túl vagyok egy spontán vetélésen.
Terhesgondozás kisebb kapacitással ugyan, de megy tovább, sok helyen csak a legfontosabb vizsgálatokat végzik el, panaszmentesség esetén nem is indokolt igazából a többi, persze megnyugtatásként nagyon fontos lenne. Amúgy ahova majd én szeretnék járni, ott minden a megszokottak szerint zajlik szigorúbb higiéniai előírások betartása mellett.
Ha nagyon szeretnétek, esetleg később megtartjátok a templomi (nem tudom tervben van-e) esküvőt és/vagy a lagzit. Minden baba más, ezt így előre nem lehet tudni, a tiétek milyen lesz. Én a magam részéről, mikor már tud járni a gyerek, akkor körül tartanám a bulit, tudjon össze-vissza mászkálni és ne unatkozzon :)
Én voltam ilyen korú gyermek bébiszittere esküvőn, tök jó volt :)
Femibion 0 nagyon jó.
Én már terhes vagyok, és áprilisban volt időpontunk a szándékbejelentésre, de törölték, mert nincs személyes ügyfélfogadás. Szóval nem biztos, hogy a gyerek megszületése előtt össze tudunk házasodni. De mi amúgy is ilyen kis 15 fős esküvőt terveztünk, szóval szinte mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!