Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szülés után teherbe esés?

Szülés után teherbe esés?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam. A szülés után kb 8 héttel jött meg először. Pontosabban sajnos már nem emlékszem. Azóta nem volt menzeszem. A kérdésem az lenne hogy lehetséges a szülés után kis időre újból teherbe esni? Amúgy azóta nem védekezünk. Hozzateszem ha jönne meg egy baba sem lenne gond úgyhogy nem vagyunk felelőtlenek.
2020. ápr. 18. 12:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Volt osztálytársam és tesója közt 10 hónap van. Igen még csak a 6 hetet se várták meg a szülők.

Sógornőm kislánya 9 hónapos volt mikor kiderült 5 hónapos terhes - igen ez egy külön misét megér..

2020. ápr. 18. 15:54
 12/32 A kérdező kommentje:
Sok helyen azt írják hogy szoptatás alatt a nő fogamzaskeptelen, ami szerintem egy nagy hülyeség. Az első baba, a kisfiam 7 évet váratott magára, ezért is gondoltam hogy a második talán nem egyből jön, de persze ez nem kizaro ok. És tisztában vagyok vele hogy egy nő szervezetének és testének hatalmas feladat egy életet adni a saját testében. Ezért is először regenerálódás a cél. Mindenképpen védekezik fogunk. És ahogy említettem várok még 2 hetet hátha csak időre van szüksége a tesremnek de ha utána se jön meg, tesztelni fogok.
2020. ápr. 18. 16:20
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondoltam, hogy 6 évet vártunk az elsőre, egyből nem leszek majd terhes. Aztán dehogynem 🙂
2020. ápr. 18. 17:53
 14/32 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, ma reggel teszteltem és pozitív. 😊 Egyrészt nagyon örülök másrészt aggódok hogy vajon egy egészséges kisbaba fejlődhet - e bennem annak ellenére hogy nemrég szültem. A testem meg nem áll rá készen, szerintem....
2020. ápr. 29. 07:44
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok!

Megértem, hogy aggódsz, de a szervezeted valószínű fel van készülve, ha sikerült a fogantatás :)

2020. ápr. 29. 07:52
 16/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Sajnos közben a párkapcsolatom is romokban hever. Azért merem ezt kiirni mert szerencsére anonim az oldal. Persze nem ez alapján fogok dönteni de ti mégis mit tennétek? A párom kidob a 3 hónapos babankal mindent elölről kell kezdenem és most még ráadásul terhes vagyok tőle... Nem is tudom mi lenne a legjobb döntés... Egy élet fejlődik bennem, nem akarok istent játszani hogy még csak meg sem adom a lehetőséget hogy elhessen viszont a már meglevő gyerektől annyi időt, és lehetőséget elvennek ha még egy pici születne és egyedül nevelnem őket. Persze nem lehetetlen, de biztosan nem könnyű.. A párom azt mondja hordjam ki és adjam örökbe. Ezt baromi könnyű mondani de nem egy robot vagyok. Nem tudom elkepzelni hogy ha már szülés után ismét teljesen tönkre teszem a testem és megszulom a saját gyerekemet hogy utána egyszerűen eldobom. Erre nem lennék képes.... Annyira ki vagyok készülve. Soha nem hittem volna hogy velem ilyen megtortenhet
2020. máj. 1. 06:44
 17/32 anonim ***** válasza:

Miért van romokban a párkapcsolatod? A terhesség miatt? Mert arról a férjed is tehet, ketten kellettetek hozzá. Utólag kár okoskodni, de tényleg muszáj védekezni, ha nem akarsz gyereket. Se a szoptatás, se a x év sikertelenség nem véd. Én 2 év után lemondtam a babáról, lombik ki volt zárva, azt mondták sose leszek spontán terhes. Úgy döntöttem a karrieremre fókuszálok, elfogadtam egy kinevezést, férjemmel megbeszéltük, hogy onnantól védekezünk. Egy alkalommal mégse használtuk az óvszert, mert hamis biztonságot adott a 2 év kudarc. Januárban kellett volna elfoglalni az új állást, egyetlen aktusból terhes maradtam.

A lényeg, bárhogy döntesz, ne hibáztasd magad utólag, már megtörtént. Ha a párod otthagy egy 3 hónapossal, mert nem adod örökbe a következőt ( amit amúgy ő csinált) , hidd el x év múlva majd más miatt, de ugyanúgy le fog lépni. Utálom, amikor a férfiak úgy tesznek, mintha ők mit sem tudnának a fogantatásról és a terhesség csakis a nő felelőssége..

2020. máj. 2. 15:40
 18/32 anonim ***** válasza:
32%
Ne haragudj, de azt írtad h nem védekeztek, mert nem baj, ha jön a baba, szóval nem vagytok felelőtlenek. Most meg írod h ja amúgy romokban az egész párkapcsolat, és fogalmad sincs, hogy fogsz élni egyedül 2 kisgyerekkel. Nem értelek. De ha már megfogant, akkor ez van. Inkább add örökbe, mint hogy elvetesd. Ez is logikátlan, amit írsz, hogy kihordod, tönkreteszed a tested, megszülöd, és akkor nem fogod eldobni. De most eldobnád akár, még mielőtt "tönkreteszi a tested"...
2020. máj. 2. 18:09
 19/32 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon sajnalom, hogy ugy tunik egyedul maradsz a babaval. Ez borzaszto, a parod szornyu egy ember lehet, ha pont most akar meglepni. Kitartast es mindenkepp tartsd meg a masodik babat is szerintem, akarmilyen nehezsegek jonnek, de nagyon drukkolok neked hogy helyre jojjon minden.
2020. máj. 2. 20:02
 20/32 anonim ***** válasza:
71%
Kamu
2020. máj. 2. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!