Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 1honapja hagytam abba a...

Dobos69 kérdése:

1honapja hagytam abba a fogamzasgatlot, vedekezes nelkul szexelunk parommal mert szeretnenk babat.4napja kesik a menzeszem viszont negativak a tesztek. Mi lehet a gond? Marc13 volt utoljara verzesem. Ciklusaim 28 naposak, Elore is koszi a segitseget.

Figyelt kérdés

2020. ápr. 13. 14:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Gyógyszer elhagyása óta még nem menstruáltál, tehát a ciklusod hossza kérdéses... A gyógyszer által előidézett vérzés nem számít ciklusnak, hiszen a bevitt hormonok dolgoztak a szervezeted helyett.
2020. ápr. 13. 14:47
 2/17 A kérdező kommentje:
Ciklusom a gyogyszer szedese elott es alatt is 28 naposak voltak.
2020. ápr. 13. 15:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, mi volt tablettaszedés előtt. MOST, hogy abbahagytad a hormonszedést, idő kell a testednek, hogy beálljon a ciklusod. Ha szerencsés vagy, 2-3 hónap, de akár fél-1 év is lehet. Ha eddig tablettát szedtél, akkor eddig nem akartál gyereket. Most miért ennyire sürgős? Várj türelemmel. Ha 1 év után sem sikerül teherbe esned, akkor menj orvoshoz a problémáddal. (persze ha egyéb panaszod is van, akkor hamarabb)
2020. ápr. 13. 15:20
 4/17 A kérdező kommentje:

"Ha eddig tablettát szedtél, akkor eddig nem akartál gyereket. Most miért ennyire sürgős"

En akartam babat de nem ugy hogy a parom meg nem, Igy hogy kozosen meghoztuk a dontest hogy akarunk ezert izgulok is hogy sikerul e a baba. Plussz sokan mondtak hogy a tabletta abbahagyasa utan azonnal elso aktusokbol is lehet baba mert annyira keves hormont tartalmaznak a mostani gyogyszerek. Ezert kerdeztem, es irtam ide a gondom/panaszom.

2020. ápr. 13. 15:33
 5/17 anonim ***** válasza:
90%
Igen, van, akinek első aktusra sikerül és van, akinek éveket kell várnia. Kicsi hormontartalom ide vagy oda, a fogamzásgátló tabletta leállítja a peteérést. Ne aggódj, teljesen normális, hogy nem estél teherbe az elsô ciklusban.
2020. ápr. 13. 15:54
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az orvosom mondta 2 év gyógyszerszedés után h tartsak 2 hónap szünetet, mert a tabletta leállíthatja a peteérést. Nem biztos, de lehetséges. Én nem hagytam szünetet mert nem akarok babát. Ezek szerint tényleg van ilyen hatása. Várj türelemmel, nekem amikor anno abbahagytam a bogyót, 1 év kellett ahhoz h rendesen visszaálljon a ciklusom, mondjuk nekem előtte sem volt pontos soha. Amikor elkezdtünk próbálkozni már több mint 3 éve nem szedtem gyógyszert és úgy 3.hónapban összejött. Ha egy éven belül nem leszel terhes menj el orvoshoz, hátha leállt a peteérés.
2020. ápr. 13. 17:06
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
3 hónapot ki kellene vátni
2020. ápr. 13. 18:04
 8/17 khniki ***** válasza:
100%
A legtöbb nőnek a természetes ciklusa is megborul kicsit az első próbálkozós hónapban. Te tabit szedtél és még az sem derült ki, hogy reagál a tested a gyógyszer elhagyására.
2020. ápr. 13. 19:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fogamzásgátló szedése után még több, mint egy évvel se állt helyre a menstruációm. Jártam már orvosnál vele, sőt mindenféle tablettát kellett a végén már szednem, hogy teherbe tudjak esni, szóval nekem a fogamzásgátló nagyon felborította a hormonháztartásomat, de én kb a legrosszabb véglet vagyok...

De amúgy ha az abbahagyás után 6 hónapon keresztül nem rendeződik a ciklusod, akkor kell orvoshoz fordulni, addig elvileg teljesen normális, hogy nem/nem rendszeresen menstruálsz.

2020. ápr. 13. 19:52
 10/17 anonim ***** válasza:

Pont egy éve hagytam abba a fogamzásgátlót, utána hónapokig meg sem jött és kellett 9 hónap mire rendeződött a ciklusom, de az sem magától, hanem szerintem az aviva torna segített nekem sokat ebben. 2 napja teszteltem először pozitívat :)

Türelem és sok sikert mindenkinek!

2020. ápr. 13. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!