Véletlenül víz nélkül nyeltem le a fogamzásgátlót. Ebből lehet gond?
Mindig vízzel veszem be, most is így akartam, de amint készültem betenni a tablettát a számba a nyelvemre, kicsúszott a kezemből és belepottyant a számba, egyenesen le a nyelőcsövemen. Ezután rögtön ittam rá fél liter vizet, ettem kenyeret, aztán ittam tejet is. Ugye arra nem sok esély van, hogy megakadhatott vagy fent ragadhatott a nyelőcsövemen?
Mert olvastam, hogy attól kilyukadhat a nyelőcső, szóval most félek emiatt...
Nem érzem úgy, mintha lenne ott bármi, viszont kicsit ég a torkom azon az oldalon. :/
Kislány, nyugi 😃
Az egy feloldódó tabletta. Fizikailag lehetetlen, hogy megakadjon. Eleve alapból is az... mert gyógyszerek nem akadhatnak fent, csak különféle éles, hegyes és kampós dolgok. Pl halszálka, csirkecsont stb.
Egyébként én sok gyógyszert ettem szárazon régebben. Ettől se lesz semmi bajod... bár ideális vízzel leöbliteni.
Gyomorsavba megy mindkét formában.
Rögtön ittál rá vizet, nem lesz baj. Sokan rendszeresen veszik be víz nélkül mégse lesz bajuk, viszont kockáztatnak. Jól tudod, tényleg nem szabad víz nélkül beszedni. Tejjel se. Ha a betegtájékoztatóban nincs benne hogy evés előtt vagy után, akkor nem muszály enned .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!