Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés a járvány alatt?

Teherbeesés a járvány alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, már egy ideje tervezzük párommal a gyermekvállalást, de nagyon megijeszt ez a helyzet. Ti be mernétek vállalni egy babát világjárvány közepén? Olvastam, hogy a terhes nők nem tartoznak a rizikó faktorba, de ha várandósan elkapja valaki, az biztos nem tesz jót =( szomorú vagyok, mert az esküvőnk is most lett volna :(

2020. ápr. 2. 18:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
53%
Mi 6 évet vártunk az elsőre. Mindig van remény. 😊
2020. ápr. 3. 14:06
 22/31 anonim ***** válasza:
38%
Mi nem halasztjuk. Az első és a második között 3 év korkülönbség van. Azért szerettük volna így, hogy mire megszületik a kicsi, a nagy már beszokjon az oviba, addig csak rá tudják koncentrálni. Na most ez úgy alakult hogy itthon vagy 2 kicsi gyerekkel. Úgyhogy megbeszéltük a férjemmel, ha szeretnénk 3. babát is, akkor nem várunk. Én megegyszer nem csinálom végig az éjjel kelős, pelenkázó fogzós korszakot úgy hogy mire a végére érek kezdhetem elölről. A másodikra 1 évet vártunk, de ha össze is jön hamar... 3. terhesség, egyáltalán nem paráznék a vizsgálatok miatt.
2020. ápr. 3. 14:25
 23/31 anonim ***** válasza:
11%

Mi az első babára 1 évet vartunk, a masodik osszejott egy elso probalkozasra. Pont amikor kezdődött ez a mizéria, akkor teszteltem pozitívat.

En biztos nem halasztanam emiatt, de nem is aggodok a vizsgalatok miatt, amugy is csomo tok felesleges vizsgálat van. Orulok, hogy legalább a vedonohoz nem kell maszkalni, eskuszom az elso terhessegemet amiatt nem tudtam elvezni, hogy volt, hogy hetente maszkalhattam vmi vizsgalatra.

Ami tényleg fontos, azt úgyis megcsinaljak.

2020. ápr. 4. 05:06
 24/31 anonim ***** válasza:
45%

[link]

Ezt a kérdést én tettem fel a Somának, hátha segít...! :)

Aki bizonytalalan és gondolkozik ezen , azoknak ajánlom, hogy hallgassák meg.

Nyilván mindenki saját maga dönti el.

Mi pl nem szüneteltetjük, mert én már 34 éves vagyok..

szerintem érthető ha nekem nincs már időm elologatni még ki tudja meddig...

Én amúgy abba gondoltam bele, hogy most mi sem lennénk itt, ha anno a nagyszüleink a háború miatt , úgy döntöttek volna, hogy ilyen világba nem vállalják be.

Nyilván, nem tudtak úgy vigyázni , mint most mi, de biztos vagyok benne, hogy nem minden gyerek véletlen csúszott be anno.

2020. ápr. 4. 10:50
 25/31 anonim ***** válasza:
mikor lett volna az esküvőtök? még nem biztos, hogy elmarad.Azért júniusra már talán rendeződik a helyzet.
2020. ápr. 4. 11:01
 26/31 anonim ***** válasza:
47%
Egyébként meg tényleg igaz, hogy sosem lehet tudni előre mi fog történni. Most lehet halasztani a babavárást, de kitudja 1-2 év múlva mi lesz. Lesz-e munkahelyeket, esetleg egeszsegugyileg hogy fogtok állni.. vagy kitudja megint lesz egy ilyen vírus. Ennyi erővel sosem jönne el a megfelelő idő. :)
2020. ápr. 4. 12:54
 27/31 anonim ***** válasza:
60%
Szia! Nekünk is májusban lett volna az esküvőnk,de nyilván lemondtuk. Helyette 3 hét múlva 2 tanúval összeházasodunk, de nem is bánjuk, amúhy sem akartunk felhajtást. Párom 48 éves, én 40 éves vagyok és 18 hetes várandós. Semmi különbséget nem érzek a terhesgondozás területén. Minden vizsgálat, vérvétel stb. ugyanúgy megvan csak nagyobb a körültekintés és óvatosság. Amúgy 2. próbálkozós hónapban jött össze. Én nem halasztanám a helyetekben.
2020. ápr. 4. 13:48
 28/31 anonim ***** válasza:
60%

26.-os én is pontosan ugyanígy látom , mint te...amúgy döbbenet , hogy milyen válaszok érkeznek ezekre a kérdésekre.

Keressetek rá , itt már páran feltették ugyanezt a kérdést.

A többség azzal jön , hogy felelőtlenség meg hogy beteg lesz a gyerek...

már bocsánat, de régen nem volt terhesgondozás és mégsem született több beteg gyermek mint most.

Nyilván veszélyes minden, meg soha nem lehet tudni, de most annak aki már kisgyerekes mennyivel jobb mint annak aki most fogja várni.....

számomra az a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy hogy tudnak így élni az emberek, hogy ennyi bizalmuk nincs az élethez.

Mert akik azt írják, hogy szüneteltesd ki tudja meddig, azok nem is értem mégis hogy gondolják, hogy ha várunk egy évet akkor mi a biztosíték, hogy jobb világ lesz vagy rosszabb?

Kell némi optimizmus az élethez, máskülönben akkor ne vállaljon soha senki se gyereket , mert nem lehet tudni mit hoz az élet.

Nincs olyan , hogy most biztonságos vagy nem biztonságos...

soha ismétlem soha nem biztonságos gyermeket vállalni ennyi erővel...!

mert ez a vírus is egyik napról a másikra változtatta meg az emberek életét.

Ezt soha nem lehet tudni előre, soha nincs elég alkalmas időzítés...

Kérlek ezt a videót is nézzétek meg :

https://www.youtube.com/watch?v=e6GaAfqGppQ&ab_channel=Kassuru

Szerintem ez a videó tökéletesen megmutatja, hogy miről is beszélek....:D

2020. ápr. 4. 14:09
 29/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztató hozzászólásokat! :) augusztusban lett volna az esküvőnk, de nem Magyarországon, ezért ilyen helyzetben nem várhatom el a meghívottaktól, hogy autózzanak 500 km-t, ki tudja milyen anyagi helyzetben lesznek sokan addigra, ha a vírus már le is cseng =(

De én is úgy gondolom, hogy ha mindig csak azt várjuk, hogy eljöjjön a tökéletes pillanat, akkor sose lesz az embernek gyermeke :( Ismerősöm ezért halasztotta, hogy legyen egzisztencia stb... Aztán mikor nekiálltak 5 évig nem sikerült nekik. Engem ez is megijeszt, ezért se szeretnék sokat tolni rajta.

2020. ápr. 4. 14:18
 30/31 anonim ***** válasza:
29%
Tökéletes pillanat úgysincs. Nálunk meglepi baba van, 10 hetes terhes vagyok, mikor kiderült, még a közelünkben sem volt a vírus, de most, ebben a helyzetben sem vetetném el, hiszen mindent meg tudok oldani, eljutok vizgsálatokra is, az egyetlen, ami rossz, ez a bezártság. De kibírom a baba érdekében. Én nem tolnám emiatt, persze, lehet többe fog kerülni a várandósság a magánvizsgálatok miatt, de nem érdekel, ez a minimum, hogy nem kórházba megyek futószalag vizsgálatokra, a sok beteg ember közé. Különben is, ahogy írtad, egészséges embereknél is előfordul, hogy sokáig próbálkoznak, mire sikerül, és minél idősebb az ember, annál kevesebb az esély.
2020. ápr. 4. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!