Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesés a járvány alatt?

Teherbeesés a járvány alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok, már egy ideje tervezzük párommal a gyermekvállalást, de nagyon megijeszt ez a helyzet. Ti be mernétek vállalni egy babát világjárvány közepén? Olvastam, hogy a terhes nők nem tartoznak a rizikó faktorba, de ha várandósan elkapja valaki, az biztos nem tesz jót =( szomorú vagyok, mert az esküvőnk is most lett volna :(

2020. ápr. 2. 18:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%
Te meg boven fiatal vagy a pasik meg akar 60 evesen es tudnak nemzeni. Szoval ha meg nem fogant meg a baba en meg varnek egy fel evet. Ha megfogant viszont csak a jarvany miatt nem vetettnem el.
2020. ápr. 2. 19:38
 12/31 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk már megfogant, mikor ez az egész elkezdődött. Nyilván nehezebb, mint amúgy, de nem megoldhatatlan egyik vizsgálat sem. Én emiatt nem halasznalám, ha van pénz magánvizsgálatokra. Kórházba most biztos nem mennék a vizsgálatokra.
2020. ápr. 2. 19:42
 13/31 anonim ***** válasza:
72%

Én nem a terhesgondozas milyensége miatt tolnam(egy komplikáció mentes terhessegnel túl sok a kötelező vizsgálat) , hanem mert a jelenlegi intezkedések nem meg állítják a terjedést, hanem lassítják. Nagy valoszínűseggel az első trimeszterben kapnad el a vírust(ha most esel teherbe) ami a legkritikusabb a fejlődés szempontjából és semmi adat nem áll jelenleg rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy okoz e fejlődési rendellenességet. De egy magas lázzal és oxigén hiánnyal járó (járható) megbetegedés nem túl biztató.

Mondom ezt 34 hetesen, külföldön, ahol már 33 ezerre rúg a regisztrált beteg szám, nagyon féltem a babát, mert nem tudjuk, hogy hosszú távon milyen károkat okozhat ez a vírus (gondolok itt tüdő károsodásra.) mert az csak egy dolog, ha valaki felgyogyul, de van e/lesze hosszú távú következmény.

Szóval hiába mondják, hogy terhesekre nem veszélyes, szerintem nincs elegendő eset szám ahhoz hogy ezt alá is támasszák.

Amúgy én is egy hó híján 31 voltam a teherbeeseskor és elsőre osszejott, szóval nem vagy elkesve semmivel :)

2020. ápr. 2. 19:48
 14/31 A kérdező kommentje:
Igen, ez el fog húzódni Magyarországon, de sajnos nincs más választás, különben összeomlik itthon is az egészségügy. Azért a remény még ott van, hogy hátha nem kapom el... :(
2020. ápr. 2. 21:05
 15/31 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk uyanúgy megy a terhesgondozás. Két ismerősöm is a héten szült. Oda figyeltek rájuk, nem panaszkodtak. Én egy hónap múlva szülök és alig várom. Nem vagyok stresszes típus, nem parázok. Simán bevállaltam volna a terhességet, ha most nem lennék az. Nem vagyunk fiatalok, hogy húzzuk az időt, meg aztán ki tudja meddig tart a járvány? Lehet 1-2 év alatt sikerülne a fogantatás. És az is hosszú idő
2020. ápr. 2. 21:21
 16/31 A kérdező kommentje:
Boldog babavárást kívánok Neked! =)
2020. ápr. 2. 23:33
 17/31 anonim ***** válasza:
50%
Mi nem halasztjuk. 😊
2020. ápr. 3. 00:15
 18/31 anonim ***** válasza:
15%
Te fiatal vagy, a párod nem, de majd keresel egy fiatalabbat esetleg.
2020. ápr. 3. 06:13
 19/31 anonim ***** válasza:
51%

Mi folytatjuk. Alapból nehezen esek teherbe (32 vagyok), párom az 53. évét tölti idén, már kapcsolat elején megmondta, hogy maximum 1 évet szán a próbálkozásra, mert nem járókerettel akar a gyerek ballagására menni (neki még nincs gyereke). Már 9. hónapja próbálkozunk..

Ha összejön most, annak így kell lennie.

Szerintem csak emiatt ne halasszátok..

2020. ápr. 3. 12:03
 20/31 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti, nyilván nem fogok mást keresni, ő a páron, és mindennél jobban szeretem, nem tehet róla egyikünk sem, hogy hány évesek vagyunk :D kinézetre egyébként nem látszik a korkülönbség. Csak reménykedni tudok benne, hogy nem fog elhúzódni a projekt sikeressége.

Utolsó Neked pedig üzenem, ne adjátok fel, ismerősöm nemrég szült 35 éves a férje 60, 5 év sikertelen próbálkozás után jött nekik ősszé. Igaz én ezt már túl későnek találom, de ök bevállalták, és így boldogok. A lényeg, hogy egészség legyen :)

2020. ápr. 3. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!