Hogy és mikor mondjam el a főnökömnőmnek hogy teherbe estem? Most vagyok az 5. hétben.
Hogyhogy munkahelyet váltottál?
Így is úgy is kellemetlen beszéltetés elé néztek. Átverni semmiképp ne verd át, hogy kezedben a határozatlan idejű szerződéssel, 5 hónapos terhesen közlöd, hogy na sziasztok. Legalább pár hónapot dolgoztál volna, szüneteltetve a babagyártást. A munkaadó szempontjából ez kiszúrás. Ezért törekedj a korrektségre. Biztosítsd, hogy dolgozol ameddig tudsz, nem mész rögtön táppénzre, és sietsz vissza majd ugyanoda dolgozni. Ja, meg hogy tényleg nem terveztétek, meglepetés baba.
Sajnos már ott hibáztál, hogy először bemondtad a 4-5 évet. Mondhattad volna inkább, hogy neked nehéz teherbe esned, nem valószínű, hogy most történne meg. Dolgozni viszont szeretnél és ilyen meg olyan területen fejlődni. Aztán amikor elmondod, hogy titeket is meglepett, de sikerült és terhes vagy, talán képes lett volna, ha nem is örülni, de megértőbben fogadni.
5 hónapos terhességig nem tudod titkolni, vizsgálatokra, védőnőhöz kell majd járnod és ha ilyen nehezen jött össze, a veszélyeztetett terhes táppénz is esélyes lehet. Utóbbinál egyértelműen rajta van a táppénzes papíron, hogy miért nem mehetsz sehova több hétig, hónapig. Ezeket kevés munkáltató tolerálja. A rosszullétekről és az egyértelmű jelekről nem is beszélve.
Most inkább mondd el, mikor az orvos megerősíti és tud mondani valamit a közeli jövőről, amit a munkáltatónak is elmondhatsz. Például stabil terhesség és dolgozhatsz tovább vagy gyógyszeres kezelésekre kell majd menned, akármi. Ezzel könnyebb neki is terveznie. Persze ugyanúgy benne van, hogy nem hosszabítja meg a szerződésed, de ez már kivédhetetlen.
nahát ejnye most miért bántjátok már a szerencsétlen kérdezőt?
basszus már eleve ott kezdődik , hogy milyen jogon mer ilyesmit kérdezni a főnökasszonyod???
mindenkinek a magánügye.
aki írja, hogy miért nem vártál még...mégis mire???
32 éves ...meddig várjon ? nem jön mindenkinek olyan könnyen össze, mint ahogy itt sokan gondolják.
Már bocsánat, de egy ilyen helzetben ha az ember őszinte, akkor nem veszik fel sehova..vagy itt mindenkinek ilyen jól megy anyagilag, hogy szépen el tudná mahát tartani?
meg amúgy is, ilyene nem szabad , nem illik rákérdezni m mert ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozzák az embert.
Én sem tudom hogy illik az ilyesmit , de én eleve babonaságból sem szívesen mondanám el 3 hónapig, bár azt gondolom, hogy talán a munkáltatónak mégis illik elmondani, hogy legyen ideje felkészülni, keresni valakit.
Ez így korrekt.
Hogy mikor? hát őszintén nem tudom...talán 2.hónapban nem
tudom , hogy mikor illik.
Vagy esetleg nézz utána mi ennek a jogi háttere.
És semmiképpen ne szégyeéd magad az miatt , hogy épp most sikerült...
aki meg ilyenekkel riogat az sem normális.
Akkor ennyi erővel mindenki tolja el pár évvel még, bár az sem biztos, mert lehet addigra másik katasztrófa jön...
fel a fejjel, most ne foglalkozz mással, csak magaddal!!!
ez az első, nem vagy huszonéves!!!
Ne érdekeljen senki és semmi.
Azok a nők , akik régóta várnak átérzik a helyzeted.
Én sem vártam volna vele..
:)
majd írj, hogy mi a helyzet..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!