Értelmeznétek ezt nekem? Belebonyolódtam a napokba és a fokokba.
Cilus.hu:
"Ha peteérés után felmegy a hő, és ha 5 napig úgy marad, akkor volt peteérés.
(Itt persze lehet kisebb esés-emelkedés, de a lényeg, hogy a CL felett maradjon végig a pé.-t követően)
A mérés lényege, hogy a progeszteron hormon a hőközpont működését is bebefolyásolja. Az ovuláció jele, ha legalább 3 napon keresztül minimum 0.2 celsiusfok hőemelkedést tapasztalunk. Termékeny időszaknak a hőemelkedés alatti napok és az azt megelőző 4 nap számít. "
Először 5 napot ír, utána 3 napot. Akkor most mikor van peteérés?
"felmegy a hő, és ha 5 napig úgy marad"
"3 napon keresztül minimum 0.2 celsiusfok hőemelkedés"
"Az ovuláció jele, ha legalább 3 napon keresztül minimum 0.2 celsiusfok hőemelkedést tapasztalunk"
Legalább. Ez lehet 3-4 vagy 6 nap is, de fent kell lennie a hőnek.
Köszi! De miért írja úgy, hogy ha 5 napig úgy marad, akkor volt peteérés, aztán meg az ovuláció jele, ha 3 napon keresztül hőemelkedést tapasztalunk. Vagy úgy kell érteni, hogy 3 napig emelkedik, aztán 5 napig úgy marad? 3+5?
Bocsi, ha értetlenkedek, én értem a lényeget, csak azt nem, hogy miért írja így a ciklus.hu.
EZ "csak" egy sablon. Ha emelkedik a hőd és fent marad, akkor volt ovud. Ez ilyen "egyszerű". De ha itt nézegetsz, nagyjából képbe kerülsz: [link]
Jó böngészést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!