Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Endometriózist lehet olyan...

Endometriózist lehet olyan szinten gyógyítani, hogy összejöjjön a baba?

Figyelt kérdés
Elsősorban ebben szenvedő lányok válaszát várnám, mert az orvos szerint nincs kizárva ennek a lehetősége sem. Elküldött laborba is, ahol vérből a CA-125 tumormarket keresik, remélem hiába.
2008. nov. 21. 11:04
 1/7 anonim ***** válasza:
2008. nov. 21. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem,ha kezelik összejöhet.Az egyik ismerősömet pár éve laparoszkópos eljárással műtötték emiatt,majd amikor babát akartak kapott hormon injekciókat.A kislánya 1 1/2 éves és igaz nem tervezték,de már jön a 2.,akivel simán lett terhes.
2008. nov. 21. 12:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem is ez a betegségem van.Van rá gyógyszer és injekció is ami elmúlasza a betegséged. De ettől nem biztos, hogy végleg el múlik újra kiújúlhat.Ezért a kezelés után gyorsan babát kell vállalni mert az a legjobb erre a betegségre. Biztost laporoszkópia után mondanak. A gyógyszerek, hormongyógyszerek elég szar amikor szeded.Lehet terhes valaki akinek ilyen betegsége van csak sokkal nehezebben esik teherbe esetleg lombikos lesz.Bármilyen kérdésedd van ezzel kapcsolatban írj nyugottan.Én már megjártam a hadak útját hátha segíthetek.Egy 5 hónapos anyuka.
2008. nov. 21. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Annál a linknél, amit az első válaszoló bemásolt, én tettem fel a kérdést. Nálam tavaly laparoszkópiánál derült ki, hogy endometriózisom van. Utána 3 hónapon keresztül kaptam GnRh injekciót. Utána megkérdezte a doki, hogy akarok-e gyereket. Mivel egyedül voltam, nem volt senkim, mondtam, hogy nem. És akkor fogamzásgátlót kellett szednem folyamatosan, hogy leállítsák a menzit. De én pár hónap után abbahagytam, mert iszonyatosan fájtak tőle a melleim. Most már megtaláltam azt az embert, akinek gyereket szülnék. Nem szedek gyógyszert, nem védekezünk, de sajna még nem jött össze. Úgyhogy megint mehetek vissza az orvoshoz. Én úgy tudom, hogy a laparoscopia után kell "belendülni". Egy lány,akivel egy szobában feküdtem, igaz, hogy lombikprogrammal, de szép, egészséges ikerfiúkat szült. Engem is mindig vigasztalnak, hogy egyszer úgyis összejön. Úgyhogy én is a csodára várok... De nekem azt mondta a doki, hogy valószínű, hogy természetes úton nem lehet babám...
2008. nov. 21. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A második válaszadó vagyok.Rosszul írtam 5 hónapos baba anyukája.Remélem ez a hír számotokra add egy kis reményt.
2008. nov. 21. 18:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, olvassa-e még valaki a válaszomat, de akkor is megírom.

Januárban műtöttek engem is, nagyon súlyos fokú endom-sal. Bal petefészkemet sajnos ki kellett venni, jobb oldalon pedig a petevezetékemet csavarta el egy endometriózisos szövet, úgyhogy sebészeti úton kellett helyreállítani a petevezeték fiziológiás helyzetét. Én a 6 Gnrh injekcióból 4-et szedtem fel, nagyon súlyos mellékhatásokat, alvászavarokat okozott nálam. Mindenki hülyének nézett, hogy nem veszem fel a teljes kezelést, de mivel nekem már van egy 3 éves fiam, úgy voltam vele, ha nem lesz másik, hát nem lesz, de én nem bírom tovább a mellékhatásokat. Pedig a műtét előtt nagyon rossz volt a tumor-markerem, 35 alatti a normál érték, és nekem 515 volt.... A műtét és a kezelés hatására lement 21-re.

Az utolsó injekció után négy (!) hónap telt el, mire ismét megjött, már be voltam parázva, hogy benne leszek az 1 %-ba, akinél visszafordíthatatlan a mesterséges klímax....Augusztus 20-án menstruáltam először, majd szeptember 14-én másodszor. Szept 23-án HSG-vel megnézték, hogy átjárható maradt-e az az egy szem jobb petevezeték. (és az volt!) Abban a ciklusban már nem jött meg, teljesen spontán teherbe estem! A dokim azt mondta, "magát mutogatni kellene, nagyon ügyesek voltak" Most léptem a 15-ik terhességi hétbe, úgy tűnik, semmi gond, de itthon vagyok a kezdet kezdetétől, nagyon vigyáznom kell magunkra.

Remélem, egy kis reményt adtam nektek, kedves sorstársak! Minden jót nektek!

2008. dec. 21. 09:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még csak annyit kérdeznék a kérdezőtől, hogy végül is mi derült ki, endometriózisod van?
2008. dec. 21. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!