Teherbe lehet esni az esemény utáni tabletta bevétele után is?
Hó közi vérzés is pont ilyen. És a méhen kívüli terheség esélye nagyon kicsi. És az esemény utáni tableta azt teszi hogy be indutja a mensidet így ki mosodik a sperma a meg termékenyítetlen peteselytekel együtt. Szét b@ssz@ a hormonház tartásod. Ha mégis nagyon aggódsz akkor menny vele dokihoz. Neten keresztül nem lehet segíteni ezen.
21/l
Nem szeretnék bunkó lenni,
de ez miért van az "anime" témakörben?
Barmi elofordulhat en fogamzas gatlo mellett estem teherbe, na az mehen kivuli lett (nem hiszem hogy koze van hozza) de nekem pozitiv lett a tesztem, viszont eleg halvanyak voltak es kb 4 nap keses utan kezdodott a verezgetes barnazgatas, egy het mulva mar jott a fajdalom is melle, amikor 5000 hcg mellett sem lattak mehen belul babat akkor tudtam hogy ez nem lehet mas csak mehen kivuli. Egyenkent az elso hozzaszolo egy orbitalis baromsagot irt. Ket fele esemeny utani letezik magyarorszagon a ketto egy es ugyan az csak a gyarto mas Az Escapelle sürgősségi fogamzásgátló készítmény, melynek alkalmazása 72 órán (3 napon) belül javasolt olyan közösülést követően, amelynek során fogamzásgátló módszert nem használtak, vagy a szokásos fogamzásgátlás nem volt megfelelő.
Az Escapelle a petefészekben termelődő sárgatesthormonhoz hasonló, szintetikusan előállított hatóanyagot, levonorgesztrelt tartalmaz. A létrejövő terhességek kb. 85%-át lehet megelőzni Escapelle alkalmazásával, ha a készítményt a védekezés nélküli közösülést követő 72 órán belül alkalmazzák. A gyógyszer nem mindig akadályozza meg a terhességet, de mindenképpen hatásosabb, ha a védekezés nélküli közösülés után a lehető leghamarabb beveszi. Sokkal előnyösebb, ha 12 órán belül veszi be, mint ha a 3. napra halasztja azt.
Az Escapelle feltételezhetően az alábbiak szerint működik:
- meggátolja a petesejt kiszabadulását a petefészekből;
- meggátolja, hogy a spermiumok megtermékenyíthessék a már esetlegesen kiszabadult petesejtet.
Az Escapelle csak abban az esetben előzheti meg a terhességet, ha a védekezés nélküli közösülést követő 72 órán belül alkalmazzák. A fennálló terhességre már nem hat. Amennyiben az Escapelle bevétele után történik védekezés nélküli közösülés, a gyógyszer nem fogja megakadályozni a terhességet.
Az Escapelle használata nem javasolt az első menstruációs vérzés megjelenése előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!