E-vitamin mire jó?

Figyelt kérdés
2008. nov. 20. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
meghozza a menszit.
2008. nov. 20. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
méhnyálkahártya és hímivarsejt regeneráló is, mivel sejtépítő
2008. nov. 20. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Itt van egy-két dolog:



Bizonyos vitaminok - például az A-vitamin - nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek. Ugyanakkor a C- és az E-vitamin - a legfrissebb vizsgálatok szerint - a terhességi mérgezés esélyeit nagymértékben csökkenthetik. Az E-vitamin túladagolása viszont a kismama vérének hígulását eredményezheti. Tehát kérje ki a vitaminszedésről is az orvos tanácsát!



Férfi meddőség javítására hasznos lehet az E-vitamin szedése.


Az E-vitamin megerősíti és védi a spermiumok sejtmembránját és segíti őket, hogy megtegyék azt az utat, ami a gyerek nemzéséhez kell. Vagyis a beérkezés helyétől a hüvelyen keresztül a petevezetéken át addig míg nem találkoznak a szembejövő petesejttel.


Egy kísérlettel kimutatták, hogy megfelelő számú,de kevésbé mozgó spermiumokkal rendelkező férfiaknál 3 hónapon át, 200NE E-vitamin szedése után 30 %-kal növekedett a megtermékenyítés aránya.


Az E-vitamin természetes formája sokkal jobb, mint a mesterséges.


A vitaminokat legalább 3 hónapon keresztül kell szedni ahhoz, hogy ki tudják fejteni hatásukat.


E-vitamint tartalmaznak a gabonafélék, főleg a gabonacsírák, a növényi olajokban gazdag élelmiszerek, a teljes szójaliszt, és a csonthéjas gyümölcsök (dió, mogyoró, földimogyoró, mandula, tökmag).

2008. nov. 20. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

E-VITAMIN

Az E-vitamint más néven tokoferolként ismerhetjük, és szintén zsírban oldódik. Számos olyan vegyület van, amelynek hatása hasonlít az E-vitaminéra, ezek a különböző (alfa, béta, gamma) tokoferolok. Az E-vitaminok könnyen oxidálódnak, tehát levegőn, napsugárzás hatására könnyen elveszthetik hatásukat. Éppen ezt használja ki az élelmiszeripar is, amikor különböző zsiradékokhoz E-vitamint ad az avasodás megelőzésére.

Az E-vitamin biológiai hatása nem teljesen ismert még, hiszen hiánytünetei sem igazán jelentkeznek, illetve nem jellemzőek.


Mihez szükséges az E-VITAMIN?

* Antioxidatív folyamatokhoz, védőfaktorként

* Öregedési folyamatok gátlásához

* Egyes feltételezések szerint a nemi működéshez.



E-VITAMIN

1 mg tokoferolekvivalens, tehát 1 NE E-vitamin egyenlő 1 mg úgynevezett d-alfa tokoferollal vagy 10 mg d-gamma-tokoferollal.

A táplálékkal bevitt E-vitamin mennyisége nagyban függ a benne lévő zsír mennyiségétől és minőségétől, a növényi eredetű zsiradékokban többet találunk belőle. Ez a mennyiség azonban szükséges is, mert ezek a zsiradékok növelik az E-vitamin szükségletet.


Miben található az E-VITAMIN?

Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények. Az állati eredetű élelmiszerek E-vitamin tartalma nagyban függ az állatok takarmányozásától, de általánosságban a hús, a máj és a tojás tartalmaz jelentősebb mennyiségű vitamint.


Hiányállapotok

Idegi károsodások, nemi aktivitás esetleges csökkenése, a vörösvértestek károsodása.


Túladagolás

Az E-vitamin igen nagy dózisban is csak kevéssé toxikus.

2009. márc. 23. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Az e-vitamin elsősorban egy kurrrrva fontos antioxidáns :)
2011. júl. 12. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!