Babát szeretnénk! Milyen vizsgálatok kellenének?
25 éves vagyok, fogamzásgátlót szedtem, melyet ebben a hónapban hagytam abba. A tabi előtt mindig rendszeresen jött meg, szerencsére semmilyen probléma nem volt.
A doki anno javasolta, hogy babával a tabi letételét követően 1-2 hónapot várjunk. Ez így is lesz.
Ilyenkor elegendő egy átlagos vizsgálat? Vagy mire lehet számítani? Milyen vizsgálatok kellenének?
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Konkrétan semmilyen, ha egy év próbálkozás után se jön össze a baba, akkor kell a kivizsgálás, addig felesleges. Rakszuresre menj ha aktuális, illetve fogászatra ha van lyukas vagy mondjuk huzasra váró fogad. Tedd rendbe őket, kiskonyvbe úgyis kell majd pecsét, legalább nem terhesen kell bíbelődni a fogaiddal. KB ennyi
Folsavat, e vitamint és magnéziumot kell szedni. Omega 3mal.
Elvileg 1 év sikertelen próbálkozást követően ajánlott belevágni a vizsgálatokba.
Ártani nem árt, ha elmész fogorvoshoz, nőgyógyászati szűrésre, esetleg laborba. Legalább célirányosan fel tudod készíteni a szervezeted vitaminokkal, nyomelemekkel. Nem butaság TSH szintet nézetni, amennyiben szükséges már próbálkozás előtt optimalizálni lehet a szintjét.
Folsavat nem ajánlom, jobban hasznosuló formáját (folát) viszont mindenképp, már most elkezdheted szedni, idegcsőzáródási rendellenesség ellen véd, amely a terhesség nagyon korai szakaszában zajlik, ezért fontos már a tervezéskor elkezdeni szedését.
+B12, D3, K2, E-vitamint is szedhetsz mellé.
Személy szerint GAL termékeket tudok ajánlani, ezek jól felszívódó, jól hasznosuló vitaminokkal, ásványi anyagokkal rendelkeznek.
29N
5-6: kibaxott felelősségteljes, aki csak azért megy fogorvoshoz megy nőgyógyászhoz, mert a férje már nem húz gumit.
Nőgyógyászhoz évente, fogorvoshoz félévente vagy szükség szerint megy az ember.
Nagyokos 8as kimondta,hogy nem jarok evente? Ezt te miből jósoltad ki? Nagyon lelkiszegeny lehetsz. Rögtön rosszra asszociálsz.
Nem rakszuresre értettem. Évközben is elmentem bármi lehet attól... Plusz a fogászat pedig mint tudjuk goc is lehet tünet nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!