Menstruáció terhesség alatt?

Fognak majd jönni nők, akiknek a dédnagymamája a szülésig menstruált, de valójában rendszertelen vérezgetés és barnázás fordul elő, főleg az első trimeszterben. Ciklikus, erős(!) menstruációszerű vérzés egészséges terhességben nincs. Azoknál szokott "menstruáció" előfordulni, aki alapból szerencsés és maszatolós, haloványka menstruációja van, pláne ha rendszertelen. Az lehetséges még, hogy valaki tényleg annyira peches hogy két-három ciklusig mindig ugyanakkor maszatol. De ez nagyon ritka.
Az észrevétlen terhességek sem a menstruáció jelenléte miatt szoktak felfedezetlenek maradni, hanem az össze-vissza ciklusú nőknek nem tűnik fel a menses hiánya hónapokig.

Elsö: ugyan nagyon okosnak akarsz tünni, de ettöl még nincs igazad.
A testvéremnek egész terhessége alatt mensturációszerü vérzése volt a megszokott (25 napos rendszeres ciklus) idöpontban, a megszokott 4-5 napos ideig tartott, és a mennyisége sem volt kevesebb.
Minden orvosi ellenörzés mellett sem találtak semmi különö okot erre, a terhesség meg a szülés egyébként minden probléma nélkül zajlott.

Kettes, akkor egy szakirodalmi lapba illő eset volt elképesztő koincidenciákkal. Az átfogó vizsgálatokban ugyanis ritka a ciklikus vérzés, és közelében nem jár a menstruációnak. (Olyan brutális pszichotikus-téveszmés állapot van iszonyú ritkán, hogy valaki végig "menstruál", mert tagadja a terhességét.)
De mindig akad itt a gyíkon egy-egy kommentelő, akinek a rokona rendesen menstruált... Csak valahogy a végére kiderül, hogy hát az nem is úgy volt, meg azért mégis kevesebb volt, mert a ciklikusság sem volt pontos, stb.
Ne hülyítsd az ittenieket, csak újra meg fog jelenni 2-3 téveszmés, aki 5 hónapos terhesnek hiszi magát rendszeres ciklussal.

Azért hozzá lehetne tenni, hogy terhesség esetén pozitív a tesszt is, független a fura eredetű vérezgetéstől, tehát, ha valaki azt gondolja, hogy ő 1millióból 1 aki terhesen is mensihez hasonlóan vérzik, az csináljon tesztet és menjen orvoshoz, ha pozitív...
Ha negatív a teszt, mensis vérzés jelentkezik, lehet pszichológushoz is fordulni, ha mégis terhességre gondol... egy épeszű nő időben érkező menstruáció mellett nem gondol terhességrw, hanem elkönyveli könnyek között némán, hogy újabb sikertelen hónap....
7 évig minden mensit tragédiaként fogtam fel, hogy arra is képtelen vagyok, hogy terhes maradjak. De soha nem gondoltam, hogy jaja talán mégis mensi mellett baba van....
Bocsánat, de én nem értem miért kell ilyen megrögzötten a szinte lehetetlenbe is kapaszkodni...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!