Milyen vizsgálatokat fog pontosan kérni az endokrinológus?
Figyelt kérdés
Nőgyógyászom kért egy endokrinológiai kivizsgálást,mert elhízott vagyok,menstruációs problémáim vannak és meddőség,úgy néz ki,hogy PCO gyanu...milyen vizsgálatokra számítsak?Voltam terheléses cukron,az a 120 perces 400 lett-NAGYON ROSSZ!!!!2010. júl. 18. 11:30
1/4 anonim válasza:
Elküld vérvételre..ahol női nemi hormonokat néznek öszrogén, progi, tsh, stb és egyebeket prolaktin stb..nekem anno az volt magas..az agyalapi mirigy termeli..és olyan magas volt mint a szoptató nőknek pedig nem is voltam terhes..túlsúlyom nekem is volt..de a prolaktinra kaptam bogyót és pár hónap alatt rendbe rakott és lett baba is:) emellett elküldött még nyaki uh-ra..de ott nem találtak semmit..vérből viszont megállapították, hogy pajzsmirigyalulműködésem volt..
2/4 anonim válasza:
ja még annyit, hogy a túlsúlyt is ez az alulműködés okozta..nem tudtam fogyni..100 kilóval lettem terhes..terhesség alatt is szedni kellett bogyót, hogy a babánál minden rendben legyen..megszültem és a súlyom hatvan öt kilóra fogyott..fogyókúra nélkül..most már minden eredményem jó..azelőtt hiába keveset ettem nem tudtam fogyni..és ezeket a hormonok okozták..
3/4 A kérdező kommentje:
Szia :) Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.És pld MR-re nem is küldött el az orvos,szóval olvastam,hogy sok nőnek pld az agyalapi mirigy jóindulatú daganata okozza ezeket a bajokat...vagy a mellékvese ...
2010. júl. 18. 17:02
4/4 anonim válasza:
Ami fontos, h terheléses cukornál ne csak cukrot, hanem inzulint is nézzenek! Erről sok doki nem vesz tudomást! Pedig a legtöbb hormonzavart, és a PCOS-t a magas inzulin okozza, amit diétával, gyógyszerrel kell kezelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!