Aggódok, hogy terhes vagyok, előfordulhat (bővebben lent)?
16 éves lány vagyok, és nemrég kezdtem el a barátommal szexuális életet élni. Mindig védekezünk óvszerrel, de fogamzásgátlót valószínűleg nem szedhetek. Csináltunk vizsont kétszer is egy jó nagy marhaságot. Első alkalommal a párom ejakulációja után pár másodpercre gumi nélkül belémrakta. Viszont az elélvezése és e között ha teljesen jól emlékszem voltunk fürdeni és mosdózni is. Ez szept. 28-án történt. A második alkalom okt. 4.-én volt. Ott azonban közvetlen ejakuláció után tette belém és fürdeni vagy vizelni nem volt, de lemosta magát. Ez is csak egy pár másodpercig tartott. Akkor a hétvégén, ahogy utána olvastam a dolgoknak nagyon megijedtem és jogosan is. A barátom is ideges. 10-én csináltam egy negatív tesztet,persze tudom hogy az még korai. Előtte 7-én vettem be egy esemény utánit. Escappelle-t. A peteérés az 6-7-8 körül lehetett tehát elég közel az együttléthez. A vérzésemnek legkésőbb hétfőn kellene megjönnie, ha 28 nappal számolok,bár a ciklus.hu oldalra bevitt 3 hónapnyi adatom szerint ma. Tegnap este egy kis alvadt vért fedeztem fel a bugyimon és akkor nagyon meg is örültünk a barátommal, de azóta semmi vér.
Valaki tudna esetleg mesélni, hogy neki milyen hasonló tapasztalata volt?
Nem vagyok értetlen tisztában vagyok azzal, hogy iszonyat nagy hülyeség volt, amit csináltunk akkor a pillanat hevében, főleg ennyi idősen, és egy nem várt terhesség eléggé megviselne, megtartani ha tényleg baj van, biztosan nem opció mert a továbbtanulás a célom, persze tudom, hogy ezt mind magamnak köszönhetem csak.
Melleimet egyébként kissé nehezebbnek és sajgónak érzem, ami lehet a közelgő vérzésem jele, de az is lehet, hogy már csak bebeszélem magamnak.

Ha esemény utánit vettél be, nem valószínű, hogy terhes vagy (az 72 vagy 120 órás volt?), viszont akkor hormonrúgás, hogy az se csoda, ha megborul egy kicsit a ciklusod.
Ha mégis nagyon paráznál vegyél egy tesztet, most már nagyjából ki is mutatná.

A menzesz napján már ki szokta mutatni a teszt az eredményt. Rossmann/dmben is tudsz venni, kB 300-500 Ft.
Ha az negatív, akkor valószínűleg az esemény utáni hatása. Ha utána sem jönne meg, és a teszt is negatív, esetleg konzultálhatsz nőgyógyásszal, de nekem pl 16 évesen még semennyire sem volt szabályos a ciklusom, összevissza jött meg, néha 2 hónapig se.
Ennek oka meg valószínűleg a pajzsmirigy gondom volt, amit 19 évesen diagnosztizáltak nálam. Szóval a menzesz elmaradásnak nagyon sok oka lehet, érdemes figyelni rá, de azért ne aggódj, nem minden esetben terhesség az ok.

A barnázás lehetett az esemény utánitól is, de beágyzódási vérzés is lehetett.
Bár én még nem vettem be eseményutánit, de úgy tudom, hogy minnél később veszed be, annál kevésbé hatásos. A 24 óránál szinte 100%, hogy megszakítja a teherbeesést, a 48 óránál ennél kevesebb, a 72órásnál még kevesebb.
Tesztelj amíg meg nem jön, mert van rá esély, hogy terhes vagy, de igen csekély. Nem is ment el benned+eseményutánit is vettél be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!