Terhes lehetek?
Szerintem az sem valószínű, hogy egyáltalán van peteérésed.
Az elmúlt egy évben miért nem mentél orvoshoz? És most miért a terhesség a legfontosabb, miért nem az, hogy rendbeszedd a hormonjaid?
Ha nem akarsz terhes lenni, védekezz.
Kérd meg anyukádat, keressetek együtt egy nőgyógyászt, mert a ciklusműködésed a béka feneke alatt van, és ez így nem gyerekjáték. Ha nem hozod rendbe, felnőtt korodra nagy problémák lehetnek belőle!
Ja, és a nőgyógyász mit csinál:
Bemész, leültet, megkérdezi, hogy mikor menstruáltál utoljára, hogy naposak a ciklusaid, rendszeres-e, szültél-e már. Van-e valami panaszod, kérdésed. Utána megvizsgál. Kimész az öltözőbe, bugyit le (érdemes szoknyában menni). Bemész, felfekszel egy székbe, felhelyezi a nőgyógyászati "kacsát" (ez egy olyan eszköz, ami egy kicsit kitágít, hogy belásson), megnéz mikroszkóppal, leveszi a mintát a citologia vizsgálatra. Utána tapintásos vizsgálat következik, bizonyos helyeken megnyomja a hasad alul (közben belülről ujjal tartja a dolgokat), és szólni kell, ha valahol fájdalmat érzel. Utána lehet menni vissza felöltözni,es kész a vizsgálat. Nem fogok hazudni, nem a legkellemesebb érzés, de sok múlik az orvoson. Ha jól csinálja, akkor csak egy kicsit kellemetlen. Én addig válogattam őket, amíg végül találtam egy olyat, akivel elégedett vagyok.
Én mielőtt megyek, le szoktam tusolni, és mindig viszek magammal nedves intim törlőkendőt. Mielőtt bemész a vizsgálóba, menj el pisilni (a vizsgálat üres hólyag mellett történik), és ott át is törölheted magad, így az esetleges szagok miatt sem kell aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!