37 évesen 3. baba?
Még nem estem teherbe, de gondolkodom rajta.
Ti bevállalnátok?
Anyám 35 évesen szülte a 3.-at, és 42 évesen szülte a 4.-et. Egészséges elnőtt lett a húgom is, pedig akkor még nem volt ennyi vizsgálat (27 évvel ezelőtt).
Én 36 vagyok, 6 éves a fiam, nem tervezünk több gyereket. Ha terveznénk, simán szülnék, nem érzem magam öregnek.
30 vagyok, első gyerekkel terhes. Őszintén megmondom én nem merném.
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen környezetben, de több olyan ismerősöm is van, aki idősebb korában szült és autista a gyermeke :(
Nyilván a fiatal kor nem zárja ki ezt a betegséget és nem is törvényszerű, hogy idősebb korban ez megtörténik, de én 35ig szülök maximum.
37 évesen estem teherbe a 3. gyerekkel. Az első kettő 3. ciklusban fogant, a kicsire 2 évet vártunk, közben volt korai vetélés is. A terhességet sokkal nehezebbnek éreztem, fáradtabb voltam, aluszékonyabb. Szóval jobban megviselt. Arról ne is beszéljek (írjak), hogy mennyit aggódtunk, hogy egészséges lesz-e, drága vértesztet is csináltattunk. De ez csak az én tapasztalatom. Minden terhesség más ugyanannál a nőnél is és nyilván nem egyértelműen életkor függvénye. Nekem megérte, mert mindig három gyereket szerettem volna, rossz érzés lenne, ha csak ábrándoznék, hogy milyen jó is lenne, ha lenne a harmadik... A kicsi naaagyon cuki :)
Tehát szerintem: ha gyereket akarsz, vállald. Horror terhesség előfordul nagyon sok fiatallal is. Az életkorod nem indokolja, hogy ne legyen.
Az autizmus nem függ össze az életkorral, nem gyakoribb idősebb korban, ellenben a genetikai betegségek igen, de azok sem 37 évesen!
A kérdésre válaszolva, persze, simán , van aki ekkor szüli az elsőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!