Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok a termékenységtu...

Mit gondoltok a termékenységtudat (Fertility Awareness) módszerről? Van köztetek olyan, aki alkalmazza is?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég volt itt egy FAM-os kérdés, de törölték valamilyen okból kifolyólag.

Kérdéseim:

- Van köztetek olyan, aki alkalmazza? Ha igen, akkor fogamzásgátlási vagy pedig családtervezési célból?

- Van itt olyan, aki lelkiismeretesen betartott mindent, és mégis teherbe esett?

- Igaz, hogy a ciklus minden szakaszában teherbe lehet esni, nem csak peteéréskor? Nekem az lenne a logikus, ha csak a megérett petesejt termékenyülne meg, márpedig ahhoz hosszú napok kellenek, hogy megérjen egy.

- Ha lenne spontán peteérésem (egyik oldalon azt írják, hogy ilyen nincs, máshol meg ragaszkodnak hozzá, hogy van), akkor milyen tünetek kísérnék? Ugyanúgy meglenne a tojásfehérjeszerű folyás és a felfokozott szexuális izgalom?

Negatív kommenteket nem kérek - tudom, hogy a biosztudásom közel sem kielégítő, ami nagyrészt az én hibám. Ettől függetlenül olyan tanárom volt sajnos középiskolában, aki nagyon ritkán tartott órát, a legtöbbször el kellett mennie - csoda, hogy nem csapták ki a suliból. Na meg ha szóba is jött a termékenység illetve a szex, akkor is leginkább a magzat fejlődése került terítékre (én ezt teljes egészében el szeretném kerülni), na meg a nemi betegségek széles tárháza.

Egyébként egyszer volt megszakításosban részem (szerencsére nem lett baj belőle, de így is ezerszer megbántam), onnantól kezdve évekig szedtem a fogamzásgátlót, most pedig óvszert használunk minden egyes közösülésnél. Ettől függetlenül szeretném megismerni a saját ciklusomat, illetve bepótolni a hiányosságaimat biológiából. Na meg nem lenne rossz egyszer-kétszer gumi nélkül is újra közel kerülni egymáshoz, de ha a termékenységtudat nem lenne megbízható, akkor inkább nem kockáztatnék, és továbbra is mindig felkerülne az óvszer.

Nem tudom már, kinek higgyek. Persze, szakirodalom, de bármelyik oldalról lehet ferdítés. A fogamzásgátlóval vannak negatív tapasztalataim, az orvosok mégis azt mondják, hogy nem okoznak gondot, és nyilván részesedést kapnak, ha egy-két konkrét készítményt felírnak a betegeiknek. Másrészt meg a termékenységtudat tanfolyamban is rengeteg pénz van, hiszen az sem ingyenes. Ettől függetlenül nem mindenki akar kockáztatni, mert van, aki a terhesség gondolatától is a falra mászik.

2019. júl. 23. 18:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
32%

Nem ismerem a módszert, de a leírásodból arra következtetek, hogy mentális védekezés történik. Sajnos az ilyen dolgokkal az a gond, hogy tudományosan egyelőre nem mérhető, hogy mennyire működik vagy sem. Mert lehet, h vki ezt alkalmazza és soha nem esik teherbe, viszont nem tudni, h enélkül teherbeesett volna-e. Illetve, ha vkinek nem működik, arra könnyű rámondani, hogy biztosan rosszul csinálta. Ez pont olyan, mint egy súlyos betegségből kezelés nélkül, pusztán a gondolati sík segítségével felépülni. Van olyan, aki megcsinálta? Nem tudjuk, lehet, hogy amúgy is meggyógyult volna.

Sztem ilyesmire hagyatkozni meggondolatlanság lenne.

2019. júl. 23. 21:15
 2/19 A kérdező kommentje:

" Ez pont olyan, mint egy súlyos betegségből kezelés nélkül, pusztán a gondolati sík segítségével felépülni."

A közelében sem jársz a dolgoknak.

Spirituális baromságokban nem hiszek, ezt szögezzük le. Se a szerelmi kötésben, sem Istenben, sem pedig a horoszkópban nem hiszek.

A termékenységtudat módszer alapvetően 3 biológiai jel megfigyelése napi szinten:

1. A hőmérséklet

2. A méhszáj helyzete

3. A méhnyaknyák állaga

Ebben szerintem semmi "mentális" nincs, megfigyeléseken alapul! Én arra voltam kíváncsi, hogy van-e olyan, hogy a szervezet produkál meglepetéseket, amik nem kimutathatóak e 3 dolog megfigyelésével sem.

Kérlek, ha legközelebb válaszolni szeretnél egy kérdésre, akkor vagy olvass utána, vagy pedig ne írj semmit. Ide "mentális dologról LEHET szó" kevés.

Én egy pontos, objektív választ szeretnék kapni, olyan embertől, aki jártas a témában, nem pedig különféle találgatásokat. Köszönöm.

Ezzel meg is kérnék mindenkit, hogy csak akkor írjon, ha biztosat tud, nem pedig "így hallottam", "anyukám azt mondta" dolgokat. Más persze a helyzet, ha valakinek az anyukája orvos, és úgy mondott valamit.

2019. júl. 23. 21:26
 3/19 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ne nagyon várj értelmes választ 😁
2019. júl. 23. 22:19
 4/19 anonim ***** válasza:
87%

Elkell végezned a tanfolyamot. Ott minden információt megtudsz.

Tanfolyam nélkül felesleges elkezdeni ezt a módszert.

Azt hiszem nagyából 350 nő végezte el.

2019. júl. 23. 22:24
 5/19 anonim ***** válasza:
22%
Nem hiszem, hogy ilyen pökhendien kellene válaszolnod, itt ugyanis bárki válaszolhat neked, ha nem tetszik kérj máshonnan segítséget. Ami a 3 biológiai jelet illeti, jó nagy baromság, megbízhatatlan módszer, így könnyen összejöhet egy terhesség.
2019. júl. 23. 22:48
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Első válaszoló vagyok. Sajnálom, hogy ennyire fölháborodtál azon, amit írtam. Láttam, hogy senki nem válaszolt a kérdésedre, gondoltam, beszélgetés indítónak leírom, hogy mit gondolok arról, ami nekem lejött a kiírásodból. Félreértettem, hogy mi lehet ez a módszer, de köszönöm, hogy leírtad. Érdekes lehet, de mivel nagyon szubjektívnek tűnik, ezért én nem biztos, hogy fogamzásgátlásként merném használni. De ha van tanfolyam, ém is azt gondolom, hogy az a legcélravezetőbb, ha elmész.
2019. júl. 24. 00:49
 7/19 A kérdező kommentje:

#5 Nem voltam pökhendi, csak idegesítő, hogy ha valamihez nem értenek az emberek, akkor rögtön arra tippelnek, hogy valami hókuszpók. Én is csak akkor adok választ kérdésekre, ha vannak biztos információm, tapasztalataim. Nagyon rossz szelektálni a valós tapasztalatok és a tippek között.

A tanfolyamot pedig szeretném elvégezni, de csak akkor adnék érte pénzt, ha sok pozitív tapasztalatot olvasnék. Én is olvastam, hogy már több száz nő elvégezte, mégsem találok róla tapasztalatokat, véleményet a neten. A Google keresés is csak az oktató cikkeit hozza be. Na meg ha valaki fogamzásgátlásra használta a FAM-ot, és úgy csúszott be baba, fölöslegesnek érzem a tanfolyam elvégzését.

2019. júl. 24. 07:56
 8/19 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem amúgy is felesleges, több alternatíva van védekezés céljából.
2019. júl. 26. 05:32
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát, akkor egyelőre kihagyom. Ha pedig egyszerre lesz fölösleges pénzem és szabadidőm, akkor még mindig ott lesz a lehetőség.
2019. júl. 27. 00:02
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg ismerősöm használja évek óta. Sose volt gond. Ajánlom Cserháti - Herold Jankát. Fb csoportját több ezren csinálják ezt a módszert, sikeresen.
2019. nov. 14. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!