Anyukák, normalis ez a sulygyarapodas?
A babam koraszulott 33 hetre szuletett. Teljesen tapszeres. 1560 grammal szuletett es 1440grammra "fogyott" tehat errol a sulyrol indultunk. Ma 12 hetes es most 3700 gramm. Mit gondoltok ennyi ido alatt egy korababanak ez normalis testsuly? Sajnos a vedonom magasrol tesz ra,ha nem hivom nem is jonne megnezni es volt mikor hetekig nem is erdeklodott. Gyerekorvoshoz hetfon megyunk de addig is szeretnek szemelyes tapasztalatokat es velemenyeket.
Naponta 500-570 miliket eszik egyebkent.
Ugy tudom h ujszulottnel a korrigalt kort kell nezni, es igy tekintve szerintem rendben van a sulya! Ha jo kedelyu baba, van pisi kaki akkor nem lehet nagy baj, nyugi :)
Az en lanyom 41hetre jott,3710 grammal, es olyan kis etvagyu volt, hogy o sem evett tobbet a napi 600 mlnel egesz sokaig. 🤷♀️ Tudjak ok h mennyi kell nekik.
Szintén koraszülőként mondom, hogy a korababák súlygyarapodása egész más mint az időre született babáké.
34 hétre született a fiam, 1400 grammal. 11 hetesen már 4400 gramm volt. Tudom nehéz de nyugodtan engedd el most már a súlyát. Gyarapszik, szépen össze szedte már magát!
Az időre született babáknak akkor jó a súly gyarapodása, ha legkésőbb 6 hónapos korára megduplázza a születési súlyát. Ugyanez koraszülöttekre már 3 hónaposan igaz. Ők 6 hónapos korukra megtelriplázzák a súlyuk. Nálatok is megvan a duplázás, szóval szuper ügyes!
Jó.
És bőven meg is eszi az adagját, azon se kell aggódni (3,7 kg *150 ml/kg =555 ml).
Koszonom szepen mindenkinek,remelem az orvos is elegedett lesz. Nem ebresztem enni,eszik amikor ehes ami altalaban 3-3,5 ora mulva tortenik es ugy jobban esik neki a kaja. Eroltettek hogy ebresszem oke ebresztettem egy ideig de nagy kinlodva es semmilyen evese volt,nem esett neki olyan jol. Azota sokat eszik. Megegyszer koszonom mindenkinek :).
Utolso valaszolo nekem a korhazban mondta a foorvosno aki (45 eve van a szakmaban) hogy mivel elerte akkor a 2 kg-ot igy a napi adagjat normalis sulyhoz viszonyitjuk es nem figyelunk a koraszulottsegre. Tobbet amugysem lehetne beletuszkolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!