Tápszert kellene neki adnom?
Ha eddig nem kapott, akkor most már nem kéne elkezdeni tápozni. Tejes dolgokkal, tejtermékekkel nincs gondja? Nincs allergiája? Akkor nyugodtan adhatsz neki tejet/kakaót/Maci kávét/karamellás tejet (igen, tudom, elvetemült idióta vagyok, mert a tej magától az ördögtől való). 3 normális gyereket neveltem fel úgy, hogy nem vettem be az első számú közellenség a tej című dumát. 1 már felnőtt, kettő kamasz - semmilyen allergiájuk nincs, a vasszöget is megemésztik.
Ha gyümölcsöket eszik, mindenfélét, akkor nem valószínű, hogy vitaminhiánya lenne. Céklát szereti? Az pl. nagyon jó. Próbálj esetleg husi mellé azt adni neki, hátha...
Ne aggódj! Szinte minden gyereknek vannak ilyen rosszevő időszakai (legalábbis az én környezetemben: tesó, unokatesók, azok gyereke, saját gyerekeim). Hidd el, amire szüksége van a szervezetének, azt megeszi. Éhen halni nyilván nem fog. Kínáld mindig, ha kajaidő van, de ne legyen központi probléma, ne csinálj belőle tragédiát, ha nem eszik. Nézd a jó oldalát: van olyan gyerek, akibe meg semmilyen gyümölcsöt nem lehet belediktálni; na, abból lehet vitaminhiány.
Ha amúgy jókedvű, mozgékony, akkor ne parázz rá.
Ha issza a tejet és a gyümölcsöket nagyon szereti, próbálj neki tejturmixot csinálni: banán, őszibarack a legfinomabb (meg a málna, de ahhoz még kicsi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!