Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tápszert kellene neki adnom?

Tápszert kellene neki adnom?

Figyelt kérdés
1 hónapja nem szopizik a 15 hónapos kislányom, nagyon rossz evő, húst, zöldséget minimális mennyiséget tudok bele imádkozni, joghurtot szereti nagyon,sajt és más tejtermék nem nagyon megy. Mit kellene adnom neki? Tápszert esetleg? Sose kapott, 7 hónapos koráig csak anyatejes volt. Vitamin hianytol tartok leginkább,m nem túl változatos az étrend,van,hogy sokat eszik,de sajnos ez a ritkább, általában inkább csak pár falat,vagy bele se kóstol. Gyümölcs bármilyen mennyiségben jöhet.
2018. aug. 28. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
7 hónapos kora után mit kapott az anyatej helyett?
2018. aug. 28. 21:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Bocsi látom 14 hónapig adtad neki. Súlya rendben van?
2018. aug. 28. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha így szereti a gyümit, én nem tartanék a vitaminhiánytól. Amúgy adhatsz tejitalt, a te döntésed, nincs olyan, hogy "kell". A tejital inkább ekkora gyereknek, bár nyilván nem tér el nagyon a tápszerektől.
2018. aug. 28. 21:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan adhatsz neki tápszert, de azért kérdezd meg a védőnőtől, mondjuk az én kislányom meg egyre inkább a tápszert utasítja el, szóval nem biztos, hogy beválik majd.
2018. aug. 28. 21:53
 5/10 A kérdező kommentje:
9 kiló, keveset gyarapszik,de nem fogy,viszont egyfolytában dolga van valahol,egy pillanatra nem áll meg,kis pocakos, nem mondanám csontsovanynak,de azért 1-2 kiló raferne, doki se mondta eddig,h kevés lenne a súlya. Lehet,h nem is fogadná el a tápszert, ez is benne van,vagy akár a tejitalt, csak a gyümölcsökből nem jut éppen mindenhez,amire szüksége lenne.
2018. aug. 28. 22:06
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

Ha eddig nem kapott, akkor most már nem kéne elkezdeni tápozni. Tejes dolgokkal, tejtermékekkel nincs gondja? Nincs allergiája? Akkor nyugodtan adhatsz neki tejet/kakaót/Maci kávét/karamellás tejet (igen, tudom, elvetemült idióta vagyok, mert a tej magától az ördögtől való). 3 normális gyereket neveltem fel úgy, hogy nem vettem be az első számú közellenség a tej című dumát. 1 már felnőtt, kettő kamasz - semmilyen allergiájuk nincs, a vasszöget is megemésztik.

Ha gyümölcsöket eszik, mindenfélét, akkor nem valószínű, hogy vitaminhiánya lenne. Céklát szereti? Az pl. nagyon jó. Próbálj esetleg husi mellé azt adni neki, hátha...

2018. aug. 28. 23:32
 7/10 anonim ***** válasza:
6osnak igaza van. Én is tejet adnék.
2018. aug. 29. 07:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Én ennyi idősen már tejitalt adatam nekik, nem tápszert. Tehéntejet csak később kaptak.
2018. aug. 29. 07:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok én se a tej ellen,kínálom is vele,csak nem mindig kell. Egyelőre a kakaót melloznem, szenvedünk a fogmosassal sajnos és elkezdett szuvasodni a foga,pedig nem kap uditoket se,édesség is ritkán, ez miatt is merült fel bennem a vitamin hiány. Céklát van,h megeszi,van,h nem,mindennel így vagyunk sajnos. Olyan elkeserito ez a helyzet, h nem tudom úgy táplálni ahogy kellene :(
2018. aug. 29. 14:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! Szinte minden gyereknek vannak ilyen rosszevő időszakai (legalábbis az én környezetemben: tesó, unokatesók, azok gyereke, saját gyerekeim). Hidd el, amire szüksége van a szervezetének, azt megeszi. Éhen halni nyilván nem fog. Kínáld mindig, ha kajaidő van, de ne legyen központi probléma, ne csinálj belőle tragédiát, ha nem eszik. Nézd a jó oldalát: van olyan gyerek, akibe meg semmilyen gyümölcsöt nem lehet belediktálni; na, abból lehet vitaminhiány.

Ha amúgy jókedvű, mozgékony, akkor ne parázz rá.

Ha issza a tejet és a gyümölcsöket nagyon szereti, próbálj neki tejturmixot csinálni: banán, őszibarack a legfinomabb (meg a málna, de ahhoz még kicsi).

2018. aug. 29. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!