Fiam 5 hónapos.120ml tápszert kap napi 7szer. A doki szerint ez sok,90ml-t kellene adnom. Sajnos sokat bukik mostanában, pedig mindíg 120at evett és mindíg csak a beba startot. Lehetséges a bukás azért mert tényleg sokat adok neki?
Fekszik az ágyon, játszik, és kijön egy adag tej.
Köhög is. Gastrotust kap, de semmit nem ér szerintem.
A bukás a többségnél normális jelenség, nem ad aggodalomra okot (és nem, nem feltétlen a túletetés jele, egyszerűen még "nem zár jól a gyerek" - gyomorzáró gyűrű életkorból adódóan még gyenge).
Mekkora az 5 hónaposod, hogy sokallja a doki a 120-at?
A mi picink amikor ekkora volt 5*180-at kapott és tudott volna még sokkal többet is (ő mondjuk ekkorra 7,5-8 kiló volt).
Ez csak attól függ, hogy mit kap még mellé, anyatej? hozzátáplálás?
Az enyém is 5 hónapos, most tértünk át a 8*150ml-ről az 5*210ml-re + napi egyszer gyümölcs püré.
Neki ez nem sok, a súlyához képest még kevés is lenne, de mivel nem kér többször enni, nem kap.
A bukás nem ettől van, az enyémek mind buktak ameddig nem jártak és ugyan úgy bukik a kicsi most 210-től is, mint előtte a 60 vagy 90 vagy 120-tól. Szerintem a tiédnek a bukása a mozgástól van és az normális is lehet, ezt tök nehéz eldönteni kívülállóként.
Általában a krumplitól vagy krumplis pépektől nem annyira buknak, majd nézd meg azt is.
Az almát is almabanánpürében adtam az enyémeknek emiatt, mert ők az almát s bedolgozták a szőnyegbe ruhába, de a banánnal megmaradt a hasukban jobban pl.
Az elkerülte a figyelmemet, hogy G-t kap.
Azt refluxosok kapják. Voltatok vizsgálaton?
Nem adsz sűrítőt a tápszerhez?
Egyébként egyen a doki 90 millit.
Egy ekkora gyereknek (8 kg*120-150 ml/kg = 960-1200 ml/nap) ennyi még véletlenül sem sok.
Szerintem is kevés a 120 ml. Az én 3 és fél hónaposom eszik annyit 3 óránként. Nekünk azt mondta a doki,hogy féléves korra "kell" 180-at enni, tehát nektek 5 hónaposan baromi kevés a 120.
A bukás miatt én elvinném gasztróshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!