Tejfehérje allergia meddig tarthat?
Mindkét gyermekem tejfehérjés volt. A fiam 5 éves, 2013 áprilisában született. Pont 4 hónapos volt, amikor véres hasmenéssel kórházba került. Akkor azonnal kizárták a fertőzést, így tovább küldtek minket a Bethesda gasztroenterológiájára. Ott egy szuper dokival konzultáltam. Akkor még nem volt egyéb vizsgálat ilyen kicsik esetében, mint a teljes tejmegvonás. Tehát ha az anya szoptat, akkor tejmentes nulldiéta. A fiam másfél éves koráig nem ehetett tejterméket, 16 hónapos koráig szoptattam, addig én sem. Másfél évesen volt egy tejterhelése: először tejet kentek az arcára, majd ha 10 perc múlva nem lett kiütéses, meg kellett innia 2 óra leforgása alatt 2 deci tejet. Hál' istennek bírta a szervezete, úgyhogy otthon elkezdhettük szépen apránként bevezetni a tejtermékeket.
A kislányom 2015-ben született, Nála sem volt egyéb vizsgálat. Amíg szopizott, tejmentesen étkeztem, Neki nulldiéta másfél éves koráig, aztán ugyanez a tejterhelés. Addigra Ő is kinőtte.
Most nem tudom, hogy csinálják, azt hiszem, ilyen piciknél változatlanul nincs vizsgálat, hanem van egy adott ideig (általában jó sokáig) tartó tejmentesség, aztán egy terhelés. Utána a tejtermékek fokozatos bevezetése.
Születésétől tejfehérjés, most 2 évesen volt terhelés nem nőtte még ki sajnos.
Átlagba azt mondják ovis kor körül gyakoribb a kinövés, mert ilyenkor erősödik jobban az immunrendszerük.
Nálunk másfél évesen volt vérvétel, de már akkor húzta a száját a nővérke hogy ilyen kicsinél milyen nehéz, meg minek de még is hasznos volt.
Köszönöm szépen.
Az nem írtam, hogy 2 hónapos koráig szoptattam, de pótlással. 3. hónapban csak éjszaka szopizott. Most csak tápszeres.
Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig eltarthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!