Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tejfehérje allergia meddig...

Tejfehérje allergia meddig tarthat?

Figyelt kérdés
Milyen idős korban küldhet a gyerekorvos kivizsgálásra? Most 4 hónapos a baba.

2018. máj. 25. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindkét gyermekem tejfehérjés volt. A fiam 5 éves, 2013 áprilisában született. Pont 4 hónapos volt, amikor véres hasmenéssel kórházba került. Akkor azonnal kizárták a fertőzést, így tovább küldtek minket a Bethesda gasztroenterológiájára. Ott egy szuper dokival konzultáltam. Akkor még nem volt egyéb vizsgálat ilyen kicsik esetében, mint a teljes tejmegvonás. Tehát ha az anya szoptat, akkor tejmentes nulldiéta. A fiam másfél éves koráig nem ehetett tejterméket, 16 hónapos koráig szoptattam, addig én sem. Másfél évesen volt egy tejterhelése: először tejet kentek az arcára, majd ha 10 perc múlva nem lett kiütéses, meg kellett innia 2 óra leforgása alatt 2 deci tejet. Hál' istennek bírta a szervezete, úgyhogy otthon elkezdhettük szépen apránként bevezetni a tejtermékeket.

A kislányom 2015-ben született, Nála sem volt egyéb vizsgálat. Amíg szopizott, tejmentesen étkeztem, Neki nulldiéta másfél éves koráig, aztán ugyanez a tejterhelés. Addigra Ő is kinőtte.

Most nem tudom, hogy csinálják, azt hiszem, ilyen piciknél változatlanul nincs vizsgálat, hanem van egy adott ideig (általában jó sokáig) tartó tejmentesség, aztán egy terhelés. Utána a tejtermékek fokozatos bevezetése.

2018. máj. 25. 14:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Születésétől tejfehérjés, most 2 évesen volt terhelés nem nőtte még ki sajnos.

Átlagba azt mondják ovis kor körül gyakoribb a kinövés, mert ilyenkor erősödik jobban az immunrendszerük.

Nálunk másfél évesen volt vérvétel, de már akkor húzta a száját a nővérke hogy ilyen kicsinél milyen nehéz, meg minek de még is hasznos volt.

2018. máj. 25. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is születésétől kezdve tejfehérje allergiás és tejcukor érzékeny volt. 1 hónapos korában derült ki. Másfél éves korára kinőtte. Nagyon változó, hogy kinél meddig tart. Van, aki egész életében az marad, de van aki kinövi. Kívánom, hogy mihamarabb rendeződjön ez az állapot.
2018. máj. 25. 16:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Az nem írtam, hogy 2 hónapos koráig szoptattam, de pótlással. 3. hónapban csak éjszaka szopizott. Most csak tápszeres.

Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig eltarthat.

2018. máj. 25. 20:48
 5/5 A kérdező kommentje:
...Mármint az allergia.
2018. máj. 25. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!