6 hónapos tápszeres babátok hányszor kel éjjel enni és hány ml-t eszik? Az éjszakai evések után hány órakor reggelizik? Kitolódik nagyon?
4hótól nem etettem éjjel.Vizet teát kap, kaját nem.
10 hós 1x 2x mai napig kel éjjel ha másért nem a cumiért.
Ekkora gyereket már nem szabad éjjel etetni!
Ha este eleget kap, akkor éjjel nem éhes, legfeljebb szomjas lehet, ha meleg a lakás és/vagy száraz a levegö.
Kelt éjjel 3 óránként. Sose evett egyszerre sokat, max.170 ml tápszert az elalváshoz,de ez nem volt elég neki reggelig.
Szóval kétszer kapott éjjel 130 ml-t.
Most 13 hónapos még eszik 130, majd 100 ml-t.
Így reggel 9-kor reggelizik szilárd ételt.
Amiért etetem: szívműtéte volt,táplálási nehézségei voltak, lassan nőtt a súlya, még most is elmarad az átlagtól. (80 cm,9.1kg)
Ja és nagyon ritkán jelzi, hogy éhes....ha nem adok neki enni akkor 6 órát is elvan kaja nélkül :-)
Tápszeres volt a kisfiam, most a 4,5 hónapos ikreim tápszeresek. A kisfiam kb. 4, az ikrek ennél korábban, 3 hónapos kor óta nem keltek éjjel enni. Ez azt jelenti kb. hogy van egy utolsó étkezés 9-10 között, aztán reggel kelnek többnyire 6-7 óra között, néha 6 előtt, de az éjszaka közepén nem.
Úgy alakult ki, hogy csak négyszer esznek egy nap, az öt evés egy idő után nem fért bele, hiába próbáltam erőltetni, még kevesebbet ettek, mint most a néggyel, mert nem voltak még éhesek, amikor etetni akartam őket. Most így esznek kb.:
1. reggeli (6-7 között)
2. ebéd (11-12 között)
3. uzsonna (4-5 között)
4. vacsora (9-10 között)
Átlagosan 800-900 ml esznek meg így naponta, de van, hogy nincs meg a 800 ml és a fiúnál már volt 1000 ml fölötti nap is. 6,5 kg körül vannak.
Komolyan elgondolkodtam, hogy írtam ki kérdést csak nem emlékszem?! Viccet félre téve az én gyerekem ugyanennyi idős ugyanezt csinálja. Nem leszek népszerű, de én nem értek egyet a fél éves gyerek már ne egyen éjjel elvvel. Az én gyerekem ha éhes kap enni. Nem is értem a teáztatós, víz itatós részt, annyival könnyebb, hogy nem kell tápszert keverni.
De a kérdésre válaszolva: mostanában 150-180 miliket eszik, reggel ébredés után egy óra minimum kell hogy megéhezzen, de olyankor még mindig csak 120 megy le van hogy a következőre is. Este meg elalvás előtt egy óra szünettel képes benyomni 240-et. Éjjel van hogy nem kel, van hogy egyszer van hogy kétszer, általában 150-et adok neki. Az utóbbi hetekben nagyon beindult a mozgásfejlődése 3 hete kezdett kúszni a napokban mászni, meg sem áll egész nap, kell neki az energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!