Tápszeres babámnak a tápszertől fáj a hasa?! Mit adjak neki?
H.A. tápszer, amúgy meg nyugi, ha nem tudod szoptatni,akkor sem dől össze a világ.
Nem attól leszel jó vagy rossz anya. :) És nyugi, az én lányom 5 hónapon keresztül hasfájós volt, ordítás-szinten éjjel-nappal.
Ezer dolog sem segített, ezt dobta a gép.
Nem vagy csőd, amiért nincs tejed. Vannak nők, akik nem tudnak szoptatni. A nők szervezete sem egyforma. Csak ezt a szoptatási tanácsadók nem hajlandók elismerni. Ne idegeskedj emiatt. Sok baba nől fel egészségesen anyatej nélkül is.
Vagy tápszert kell váltanod, vagy az evések idején változtatnod.
"akár 3 hónapig is eltarthat" - nem akarlak elkeseríteni, de nekünk majdnem 6 hónapos korig tartott. Első babával én is vártam a 12. hetet, hogy majd jön a megváltás és elmúlik a hasfájás, de ez sajnos nem biztos.
Lehet próbálkozni különböző szerekkel: Espumisan, Biogaia, Infacol, Gripe water (1 hónapos kortól), van, akinek a gyerekorvos Papaverin cseppet ír fel.
Császárral szültem, szóval kaptam érzéstelenítést és de, nagyon sok oxit kaptam, reggel 7-től este 7-ig és folyamatosan emelték az adagot, aztán műtöttek. Szerinted ezért nincs tejem??? :(
A másik válaszolónak, én a babát sajnálom, hogy fáj a hasa, nem magamat, nem magam miatt sok a 3 hónap, hiszen nem az én hasam fáj, ha fél évig is tart, akkor még jobban sajnálom, de biztosan van erre valami megoldás. Legalább is remélem.
Jelezd a gyerekorvosnak! Nem mindig sikerül elsőre a megfelelő tápszert eltalálni. Ha pukigond van, akkor az Espumisan segíthet.
De az is, ha kicsit tornáztatod. Fektesd hanyatt, és óvatosan told a pici a térdeit a hasa felé. Segít távozni a gázoknak.
Kipróbálhatod a hordozást is: a függőleges helyzet segít, alul-felül könnyebben távoznak a gázok. Meg is nyugszik a testközeltől. A tested melegíti a pociját, az is enyhíti a kólikás tüneteket.
Szeret fürdeni? Egy kis lazulás a langyos vízben szintén nyugtatóan hat.
Minden baba más: érdemes több tippet is kipróbálni, sose tudod, mi válik be nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!