Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Refluxos babátoknál alkalmaztá...

Refluxos babátoknál alkalmaztátok a gyakrabban kevesebbet módszert?

Figyelt kérdés

4-5 órankent atlag 150ml-t evő 4 hónapos refluxos gyermekemnél gondolkozunk ezen a módszeren.

Ti mennyiket milyen időközönként adtatok refluxos babátoknak? Esetleg tapszersűrítőt hasznaltatok?

2018. febr. 15. 10:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Enyém gyakran evett 2-3 óránként, de így is jött neki folyton, hason aludt,hason szeretett játszani is, kb 8-10 hónaposan nőtte ki teljesen, addig gastrotrusst,meg nutriton sűrítőt használtunk, ezek megváltások voltak a betegségében.
2018. febr. 15. 11:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Próbálkoztam ezzel a módszerrel, de nem volt rá vevő a baba. Követeli 3,5-4 óránként az adagját (150ml), másképp üvölt. Kap sűrítőt, savlekötőt, evés után fél óráig nem fektetem le, de jön vissza így is tápszer. Orvos javaslatára adtam már neki püréket, az is visszaköszön. Keveset merem hasaltatni, mert akkor 2x annyit bukik, és belefejel. Bízom benne, hogy hamar kinövi.
2018. febr. 15. 14:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Három tápszeres gyerek után (az első nagyon bukós volt, reflux tápszernél kötöttünk ki, most ikreket tápszerezek), azt tudom mondani, hogy nagyon nehéz manipulálni a gyerek evési mennyiségét és gyakoriságát. Különösen most tapasztalom ezt, hogy kettőt igyekszem összehangolni.

Ha nem lakik jól, akkor sír, nyilván nem fogod hagyni, hogy sírjon a következő etetésig. Másrészt teljesen mindegy, a gyomorszáj gyengesége miatt kevés gyomortartalom mellett is bukik a gyerek, lásd, bukás órákkal az etetés után, kvázi már éhesen a következő etetésre.

Mi a nagynál használtunk sűrítőt, amíg el nem fogyott a sima tápszer - hogy ne vesszen kárba. Aztán reflux tápszerek közül a Humana Baby Fit vált be, az sokat mérsékelt a bukáson, persze el csak gyomorszáj megerősödésével múlt el teljesen. Az ikrek is bukogatnak, de nem annyira, hogy szükséges lenne a sűrű tápszer, egyelőre nem váltunk.

Amúgy diagnosztizált refluxos, vagy csak bukik? Mert kb. minden baba bukik kisebb-nagyobb mértékben, teljesen élettani dolog. Akkor kóros, ha a gyarapodásban akadályozza, vagy felmaródást okoz a nyelőcsőben a reflux.

2018. febr. 15. 15:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia, mi próbáltuk. Vagyis nálunk vhogy magától adta a helyzet. A fiam 3 hónapos koráig átlag 2 óránként evett 60 milit, utána egy hónapig 90- et, most hogy 4,5 hónapos már 120 az adagja kb 3-3,5 óránként. Eddig jó volt a gyarapodás is, de az utolsó hónapban csak 290 grammot hízott, amit egyelőre a doktornő a fogzással magyaráz és azt mondta várjuk ki az 5 hónapos kontrollt. Sajnos nekünk az AR tápszer nem jött be, nem fogadja el a fiam viszont a sinlacot igen az segít vmit a helyzeten. A nuriton szintén szentjánoskenyérmagos, de magában nem adható, én így nem használom. A hozzátáplálás megkezdését is sokan javasolják, sajnos nálunk nem működik. Az én gyerekem még messze van tőle, jelenleg ott tartunk hogy ma már kinyitotta a száját mikor közelítettem felé a kanállal, de megenni így sem eszik semmit. Azt gondoltam ahogy egyre nagyobb lesz majd javul a helyzet de sajnos úgy látom inkább csak romlik.
2018. febr. 15. 15:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem túl sokat bukik, de állandóan nyeldekel, keveset evett míg nem kapott tejmentestapszert, mert sírt. Az orvos azt mondta a sav miatt a nyelőcső gyulladásban lehet ezért sir minden etkezesnel es mindig 3x 4x felbe maradt. Sokx kel ejjel... nem hallok pukit es bufit, most vettunk refluxparnat
2018. febr. 15. 16:48
 6/6 A kérdező kommentje:
400at hizott multhonapban... ha mar 4x evett 120at 150et tapsoltunk... es ez a nyeldekles, sokszori felkeles ejjel a tejmentes tap ellenere sem maradt abba.
2018. febr. 15. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!