Valami nagyon jó tanacs kene, tudnatok adni?
Ha amúgy jó mennyiségű tápszer adagokat eszik, akkor szerintem nem kell erőltetni a plusz ivást.
Ha van elég pisije, nem sötét a színe és büdi akkor pont elég a folyadék bevitele.
Én sem tudtam ilyen idősen itatni a fiam.. Két kortyot ivott össz-vissz egész nap a tápszeren kívül. Épp ezért a főzelékeket, de még a gyümölcs turmixokat is egy kis plusz vízzel turmixoltam. Ha azt nézed, azokban is van folyadék. Bármilyen főzelékben vagy zabkásában, bármiben. Ha gyümölcsöt eszik, abban is van víz.
Így van az nem olyan. A tengervízbeb is van folyadék mégis szomjan hal aki azt issza napokig. Az ásványi anyagok, amiket a zoldségek gyumolcsok és a tapszer tartalmaz, mind szárítanak valamilyen szinten, ezért mondják, hogy a tápszeres babákat itatni kell az anyatejesekkel ellentétben, továbbá anyatejeseknél is be kell vezetnj a vizet a hozzátáplálás megkezdésével.
Ettol fuggetlen kerdezo ertem a problemad mert nekem is rossz ivo mindketto. A nagyobb fel eves koraig nem kapott vizet mert anyatejes volt. Hát nem is fogadta el 2 éves koraig....higitott babaitalt ivott. A ksiteso is anyatejes volt de neki kezdetektol adtam vizet is, az anyatej rovasara, hogy megszokja! Es annyiban ez be is valt, hogy ő szereti a vizet, ugyan o is eleg keveset iszik, de legalabb csakis vizet, nem higitott.gyumolcslevet...ezert fontos lenne hogy ne csak tapszert kapjona tied se, amellett hogy igen is szuksege van a folyadekra.
Egyebkent az en kisebbikem egy eves, naponta iszik kb 5 dl tapszert, eszik 2×150 ml gyumolcspuret meg iszik úgy 30-40 ml vizet....ossz egesz nap...gondoltam ez elég. Aha. Korhazba kerult mas okbol kifolyolag par napra, random neztek neki pisit, tiszza acetonos volt (=ki volt szaradva). Szoval attol hpgy nem latszik rajtuk nem biztos hogy elég nekik. Fontos hogy igyon. A sos ragcsanal megsincs jobb tanacsom :( a nagylanyom is rossz ivo mint irtam.. anyosom arra eskuszik hogy poharral kell utanuk rohangalni es 5 percenkent itatni. De erre egyszeruen nincs kapacitasom. 1es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!