Tudnátok etetési tanácsokat mondani fogzás idejére?
nekem azt eszi ami puha. nem hajlandó rágni,őméltóságának 6 féle kaját is kínálhatok ilyenkor nem rág :-) amiket tudok ajánlani:
milumil 7 gabonás pép 8ezt 2 perc alatt betolja aznap is mikor áttörik a foga)
kukorica kása: 50g kukorica dara,3dl vízben megfőzve kb 20perc míg sűrű,tejbegríz állagú nem lesz,hozzá gyümölcs turmix keverve
zab kása: 1dl rizstej, 1dl víz,25g zabpehely,egy csipet só 10-15 perc főzés míg jó sűrű nem lesz, szintén gyümölcs turmix hozzáadva. ez meg olyan tejberizs állagú lesz
emellett hűtőbe mindig legyen hütőrágóka,fogínygél
nekem 1 hónapja fogzik,kijött 2,erre még kettő :-(
13 hónapos gyerekem van, 10 foggal és jelenleg érkezik a 11-12. fog. Bár többnyire már azt eszi, amit mi, ilyenkor nálunk is nehezebben fogadja el a darabos kaját. Jobban csúszik a hideg gyümölcs (azt is turmixolom ilyenkor, kivéve a banánt, mert az jó puha), sokszor natúr joghurttal keverve, tejpép, gabonapép, zabkása, kevés leves, emellett a kiflit/kenyeret még elmajszolja.
Nekünk Dentinox fogíny gél van itthon, de azt csak napi 3 alkalommal javasolják és rövid ideig hatásos, a rágóka nem érdekli, éjszakai szenvedés és sírás alkalmával pedig - ha már tényleg nagyon nehéz a helyzet - Nurofent kap.
Szedsz valamilyen vitamint vagy magnéziumot? Szerintem nem ártana, ugyanis ezt nagyjából csak átvészelni lehet.
igen, tudom, hogy átvészelni lehet, de kiakadok, mikor az egész napunk egy merő kínszenvedés, mert az én dolgom sem halad, ha szenved :(
A magnézium, vitamin jó ötlet, mindig elfelejtem, hogy létezik! Rágóka nálunk sem érdekes, a pépeket kiköpi, a kenyér a nyerő ebéd helyett is, kb. 3 falat. A hideg gyümölcsöt még nem próbáltam, végülis nyár van. Tegnap pl. a panadol fecskendőjéből fogadta el a bébiételt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!