Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ha jelzem a nővéreknek, hogy...

Ha jelzem a nővéreknek, hogy tápszerrel szeretném etetni a babámat nem fognak lenézni és piszkálni?

Figyelt kérdés
Mert olvastam itt egy olyan , hogy volt akivel nem bántak szépen...
2017. jan. 28. 16:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%
Én sem erőltettem a szoptatást, amíg ment, addig csináltam. De az előtejtől nem akartam megfosztani. Biztos lesz, aki tesz megjegyzéseket. De arra is készülj fel, hogy nem egyszer kell elmondanod, hog mi a helyzet, mert több nővér váltja egymást és mindnek külön szólni kell.
2017. jan. 28. 17:47
 22/31 anonim ***** válasza:
32%
19 én ebben nem foglaltam állást, de azért az mindenképpen elgondolkodtató, hogy van ahol simán dönthetsz a gyereked táplálásáról, itthon meg maga a megtestesült gonosz vagy, ha nem akarsz szoptatni. Egyébként ha valami zavar engem ebben, akkor ez a kötelező jelleg, az ilyesmit utálom. Nyilván az anyatej természetesebb alternatíva, mint a tápszer. Ellenben ha valaki nem szoptathat, akkor rögtön előadja mindenki, hogy a tápszer ugyanolyan és ugyanúgy fog kötődni a gyerek. Akkor viszont nagy kamu ez a szoptassál 3 éves koráig minimum hozzáállás.
2017. jan. 28. 17:49
 23/31 anonim ***** válasza:
59%
Kotelezo, maris rossz? Fura hozzaallas. Az ember azt hinne, kilenc honap utan egy fel eves korig tarto szoptatas nem aldozat. A baba es az anya erdeke is.
2017. jan. 28. 17:51
 24/31 anonim ***** válasza:
59%

azért,mert onnantól.hogy gyereket szülsz,mindenki feljogosítva érzi magát,hogy belebeszéljen mindenbe.

Hogy etesd,hogy altasd,felvedd-ne vedd,mikor menjen oviba,mennyit vagy a játszón,mindenbe bele fognak ugatni ha hagyod.

2017. jan. 28. 18:35
 25/31 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ha kivédhetetlenül jó az indokod (pl. olyan gyógyszert kell szedned vagy másnaptól dolgozol vagy kemo vár rád vagy örökbe akarod adni a gyereket), senki nem fog piszkálni és nem lesz ciki sem ezt elmondani. Ha szerintük nem jó az indokod (pl. anyádnak sem ment, szerinted nem jó a mellbimbód alakja, az előző gyereknél rémálom volt a szoptatás...) elképzelhető, hogy csakazértis segíteni szeretnének majd, de talán csak nem néznek le. Ha nem mondasz semmit, viszont hihetik, hogy csak a cicid alakját félted vagy nem vagy elég tájékozott, hogy ez a legjobb a gyereknek. Egyébként a tej akkor is megindulhat szülés után illetve a méhet is hamarabb összehúzza a szoptatás, így lehet, hogy az orvosoddal is meg kéne beszélned, hogy ha egyáltalán nem szoptatsz, nincs-e valami tennivaló.
2017. jan. 28. 18:53
 26/31 anonim ***** válasza:
40%
Majd akkor lesz neked ciki, ha szülés után belövell a tejed, és begyullad a melled...akkor viszont fejni kell, ha fejed, egyre több tejed lesz és ott vagy ahol a part szakad....ha a tested szoptatni akar, akkor mindegy, te mit akarsz....ezt így előre megmondani nem lehet...
2017. jan. 28. 19:20
 27/31 anonim ***** válasza:
45%
A magyarok szeretnek mindenbe beleszólni. Akár intim témákba amihez semmi közük sincs. Én Angliában élek itt szabadon választod meg hogy szeretnél szülni, vagy akarsz szoptatni.
2017. jan. 28. 20:58
 28/31 anonim ***** válasza:
31%
Majd az orvos ír fel Bromocriptint! Csak olvasd el a betegtájékoztatót, érdemes! Fincsi kis szer! Én konkrétan összeestem tőle! Nem tudom mi a gond, de jobban jársz, ha szoptatsz!
2017. jan. 28. 23:48
 29/31 anonim ***** válasza:
41%

De miért nem szeretnél? Tényleg kiváncsi vagyok rá mi az oka.

Amúgy én azt mondom ne dönts előre, lehet szeretni fogod, elég nagy hormonlöket fog érni szülés után, meg akkora szeretet hogy lehet máshogy fogod gondolni. Utána még mindig mondhatod hogy nem akarsz, de ne dönts erről amig nem szoptattad a kisfiad (amúgy az egyik legcsodálatosabb dolog, pedig az elején megszenvedtem vele én is)

Legalább a kórházi napokban próbáld meg, kinézni se fognak és ez pótolhatatlan a babának meg neked is gyorsitja a felépülést.

2017. jan. 29. 15:53
 30/31 anonim ***** válasza:
9%
Nem értem, az miért nem indok, hogy nem akarja és milyen jogon szól bele bárki is. Az ő dolga. Csak az övé. A gyerek felno tápszeren is és egyáltalán nem biztos hogy betegesen lesz, mint egy anyatejes. Az én gyerekem pl nagyon sokáig szopott, mégis állandóan beteg volt, a baratnome meg csak tapszeren élt, mégse volt sose beteg. Magánügy a szoptatás
2017. febr. 8. 07:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!