15 hónapos lányomnak mit adhatnék inni tápszer helyett? Bolti tejjel próbálkozhatnék, vagy várjak még vele?
Sajnos világ életében rossz evő volt,soha nem itta meg a neki megfelelő mennyiséget, de úgy voltam vele hogy kitartok amíg tudok a tápszer mellett hogy a megfelelő vitaminokhoz hozzá juthassom. De az utóbbi időben csak kárba megy a tápszer mert pár kortyot iszik csak. Próbáltam kakaóval kicsit feltunningolni hátha, de nem! Így sem iszik többet. Szerintetek érdemes még erőlteni vagy hagyjam?
Szerencsére a gyümit meg a zöldséget szereti, ha csak azt adnék neki egész nap el lenne vele. Dehát szegénykém így is vékonyka alig tapossa a 9 kilót.
Most akkor gondold végig, mit szeretnél bejuttatni a szervezetébe. Milyen vitaminokat, tápanyagokat?
A tejből mit szeretnéd, hogy felvegyen?
Nátrium, kálium található benne elég jó mennyiségben, erre gondoltál? A kálciumot nem tudjuk felvenni a tejből a kénhatása miatt, ez már egy ideje köztudott. Ezenkívül nagyon minimális fehérje, zsír és egy kevés magnézium található benne.
Vitaminok nincsenek a tejben, ezért az nagyon ellentmondásos, hogy ebből szeretnéd ha hozzájutna a vitaminokhoz. Illetve nagyon jelentéktelen mértékű A vitamin található benne, de ez a napi ajánlott mennyiségnek egy töredékét sem fedezi.
Ha a gyümölcsöt és a zöldségeket szereti, akkor nem valószínű, hogy vitaminhiánya vagy ásványi anyag hiánya lenne.
Ami hiányozhat azok inkább bizonyos zsírok és fehérje.Ha ezt szeretnéd pótolni akkor tojás, hús, hüvelyesek, olajos magvak a jó megoldás.
De azt még mindig nem fejtetted ki, hogy szerinted miből nem fogyaszt eleget. Milyen tápanyagot szeretnél pótolni?
A tej nem valószínű, hogy megoldás lenne a problémára, mert mint írtam nem nagyon tartalmaz az emberi szervezet számára hasznos tápanyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!