Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hogy álljak át tápszerre?

Hogy álljak át tápszerre?

Figyelt kérdés
Lassan két hónapos a babám. Csak szopik és van is bőven tejem, de lassan már semmit sem ehetek, mert mindentől fáj a hasa, és ez miatt szeretném csökkenteni a szoptatások számát és helyette tápszert adni, legfőképpen este és éjjel, hogy tudjon nyugodtan aludni, ne sírjon órákig a hasfájás miatt, amit én okozok neki. Hogy érdemes nekifogni?
2016. dec. 1. 14:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
23%

Én másfél évig tartottam szigorú diétát, mert különböző ételérzékenységei voltak a fiamnak. Másfél évesen elválasztotta magát, addig viszont húst ettem rizzsel, krumplival, növényi tejet ittam, egyféle felvágottat ettem, és kitartottam, mert anyatejjel akartam táplálni a babám. A második gyermekem szintén minden ételérzákenységet örökölt, Vele 1 évet kellett csak koplalnom, mert Ő a szülinapja utáni napon nem kért több anyatejet.

Eszembe nem jutott az én kényelmem miatt tápszert adni a gyermekeimnek. Én hiszek az anyatejben, nem hiszem el, hogy a tápszer ugyanolyan jó, úgyhogy amíg lehetett, szoptattam Őket.

Szerintem tartsd be a tiltólistát, és ha még mindig fáj a hasa, adj neki hasfájás elleni szereket. Amúgy pedig nem sokára elmúlik a hasfájás.

2016. dec. 1. 15:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

És nem biztos, hogy túl sok időt nyersz a tápszerrel. Nálunk a páromnak nem volt elég teje, így kipótoltuk tápszerrel a kaját. De aztán féléves korában egyik napról a másikra elutasította a tápszert, beindult a hozzátáplálás. Most már 1 évesen tulajdonképp mindenevő (persze amit lehet neki adni), de a cici azért még megvan, bár inkább elalváshoz. Szóval ha a gyerkőcöd félévesen lerakja a tápszert, de még nem indult be a hozzátáplálás, és a reszelt almán kívül mást nem ehet, akkor mi lesz?

Jobb lesz az, ha te alkalmazkodsz kicsit és nem eszel meg mindent.

2016. dec. 1. 15:42
 13/20 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a válaszokat.

"Eszembe nem jutott az én kényelmem miatt tápszert adni a gyermekeimnek."

Nekem sem ezért jutott eszembe, de 5 órán keresztül hallgatni a keserves sírását elég megterhelő, tudod? És azt érezni, hogy ÉN tehetek az Ő fájdalmáról pedig kínzó.

2016. dec. 1. 15:57
 14/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem te tehetsz róla. Figyelj oda, mit eszel. Van hasfájós anyatejes baba is, akinek fáj a hasa, bármit eszel. A tápszer nem fog segíteni, ugyanúgy fájhat tőle neki.
2016. dec. 1. 16:15
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.
2016. dec. 1. 16:40
 16/20 anonim ***** válasza:
80%

Az én gyerekem hasa konkrétan a szopástól fájt, a tápszertől/cumisüvegtől nem. Valószínűleg a szopási technikája nem volt jó, pedig látta tanácsadó is, de már mindegy, mert én is pont két hónapig tudtam szoptatni, utána már nem is akart szopni, csak üvöltött inkább.

Én úgy csináltam, hogy egyik napról a másikra csak fejtem a tejet, és amíg volt, akkor azt üvegből megkapta, ha kevés volt akkor utána pótoltam tápszerrel. Mikor már kezdett apadni akkor összegyűjtögettem és egy egy étkezésre adtam oda neki a tejet, a többire tápszert kapott. Aztán szép lassan eljutottunk oda, hogy minden etetésre tápszert kapott a tejem meg alapadt. Ez kb egy hónapba telt.

Neki egyáltalán nem okozott gondoz, hogy egyszer csak nem szoptattam tovább, mert ő ugye nem is akart. Ha a tied szerte szopni, akkor ne vedd el hirtelen a cicit, hanem egy egy etetést válts ki üveggel. Előbb utóbb rákap az üvegre és nem lesz gond a a szoptatás elhagyása.

Remélem tudtam segíteni, mert úgy láttam nem sok technikai jelegű válasz érkezett...

2016. dec. 1. 17:46
 17/20 anonim ***** válasza:

2016ban mar a sokadik generacio nott fel tapszeren, es kossz, jol vagyunk!

Hogyan allj at? Fogod, es elkezded tapszerrel etetni! Semmi kulonosebb eljarast nem igenyel. Mi 1 honap utan alltunk at, azota vegigalussza az ejszakat, kevesbe faj a hasa is.

2016. dec. 2. 14:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Vannak hasfájós babák, nem csak attól fáj neki, amit te eszel. Emiatt tápszerre váltani baromság. Kb 3 hónaposan szokott lenni a fordulat, amikor már jobb. De az a rossz hírem, hogy utána is sírni fog, mert jönnek a fogak, megzavarja a mozgásfejlődés, a szeparációs szorongás, aztán a hiszikorszak, fogadd el, hogy bizony a gyerekek sokat sírnak.
2016. dec. 14. 10:14
 19/20 A kérdező kommentje:
Így két hét után: nél álltunk át. Közben beteg is volt és Istennek hála, ami az anyatejben van antitest, az védte meg a komolyabb bajtól. Viszont kipróbáltuk az angol vizet és egész jó.
2016. dec. 14. 17:26
 20/20 A kérdező kommentje:
Jav.: nem álltunk át.
2016. dec. 14. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!