Hogy álljak át tápszerre?
Szerintem sehogy. Nekem egy hónapos korától lett teljesen tápszeres a babám, mert elapadt a tejem. A hasfájós időszak mégis kb. 5,5 hónapos koráig eltartott, sokféle tápszert próbáltunk, Biogaiát folyamatosan kapta, Espumisant is próbáltuk, de semmi.
Ne gondold, hogy a tápszeres babáknak nincs ilyen gondja! Örülj, hogy van tejed és boldog lettem volna, ha sikerül szoptatni hosszabb távon.
Hát nem tudom... Tegnap ettem kolbászt, éjjel nem aludtunk, pedig azt hittem azt legalább szabad.
Most hallottam az angol vízről, szerinted érdemes kipróbálni? Nem tudom mit tegyek, nagyon bizonytalan vagyok.
Nem hinném, hogy az étkezéseddel van baj, szimplán hasfájós a baba. Próbálj ki több hasfájásra való szert (Espumisan, Infacol, stb. kérdezd meg a védőnőt, gyógyszerészt, biztos van még), mert emiatt áttérni a tápszerre szerintem butaság volna.
Ha át akarsz térni - nyilván ezt is lehet - akkor a következő szoptatás alkalmával kínáld meg a korának megfelelő tápszerrel, és kész. Ha elfogadja, és a szoptatás kihagyása miatt a melled nagyon feszül, akkor egy picit fejd le belőle a tejet, hogy ne legyen kellemetlen. Így egyre kevesebb tej termelődik, míg végül a szoptatás hiánya miatt idővel elapad. Legalábbis nálam így történt, amikor a hozzátáplálás során egyre kevesebbet szopizott a lányom.
Tapasztalatból azt tudom mondani, hogy be kell tartani a tiltó listát étkezésnél, akkor nem lesz gond a hasfajassal.
Tilos: k betűs zöldségek, száraz hüvelyesek, citrus félék, csoki, penész, fűszeres étel
Lehet tilos: tej,tojás, paradicsom, uborka, gomba
El ne vedd tőle a tejed, sokkal egészségesebb számára, mint a tápszer! Persze tápszeren is felnőnek gyerekek, de most csak azért tápszerre szoktatni, mert te nem ehetsz bizonyos ételeket, luxus!
Sajnos a gyereknevelés áldozatokkal jár néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!