Milumil sinemil kérdés?
Első babás anyuka vagyok, babám beba ha pro 1 tápszert eszik/evett de mostanábam nem nagyon akarja elfogyasztani.A védőnő tanácsára milumil sinemilt vettem sűrítés gyanánt.Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban it elfelejtettem megkèrdezni.Remélem segítetek nekem.☺
1. Ezt minden etetésnél bele lehet keverni a tápszerbe vagy csak 1-2 alkalommal?
2. A sinemillel kevert tápszerből ugyamannyit "kell" megennie a kicsinek vagy elég ha kevesebbet eszik mert sűrűbb és tàplálóbb?
3. Így nem fog nagyon felfújódni a babàm?
4. Cumisüvegből adom így ugyanúgy meg kell büfiztetni, ugye?
A válaszokat köszönöm!
Jaj, ezek a védőnők!
A sinemil nem jó sűrítésre (túl sokat kellene ahhoz belerakni). Hízlalásra annál inkább, ha így tervezed adni (nem ajánlott).
Fordulj az orvoshoz és keressetek másik tápszert!
Egyáltalán mennyi idős?
Olvasd el a dobozt, hogy mennyi kcalt tartalmaz! Pár evőkanállal bőven megduplázod a bevitelét.
Jó dolog a sinemil (allergiásnak, refluxosnak), de nem így.
Humana baby fit, ha az édes dogok bejönnek neki.
Jól mondják a lányok, Sinemillel nem lehet sűríteni. 4 hónapos kortól pépként adható egész nyugodtan. (Korababánál nem tudom, hogy ilyenkor a korrigált kort kell-e figyelembe venni.)
Kifejezetten sűrítésre pl. a Nurilon por való, ezzel sűríthetsz hipoallergén tápszert is, ettől az marad. Nálunk kicsit pukisabb lett tőle a baba. Utána áttértünk Baby Fitre, nagyon bevált, 9 hónapos elmúlt és reggel-este még mindig ezt eszi. Ez amúgy 0-tól kisdedkorig adható. De amúgy attól, hogy hónapokkal ezelőtt korababa volt, ez hogy hat ki arra, hogy feltétlenül hipoallergén tápszert kell még mindig kapnia?
A gyerekorvos mit szól a humana baby fit-hez? Van indok arra, hogy HA tápszert kap vagy elővigyázatosság?
Egyébként a beba pro 1 is jobb ízű, pont a HA tápszerek keserűbbek.
Logikátlan hogy a sinemil mehet, a nem HA tápszerre váltás pedig no-no. Oké hogy a sinemil/sinlac hipoallergén gyógypép, de idősebb babákbak.
Több hátránya is lehet, ha sinemillel sűríted a tápszert.
Az egyik legnagyobb, hogy könnyen túltáplálhatod.
Megterhelheti a gyomrát. A szentjánoskenyérmag elfogyasztás után még dagad a pocakjában. Ami refluxosnak remek, de másnak nem. Főleg nem egy korababának.
A sűrűbből sok baba hajlamos kevesebbet enni. Ami a kcal-többletet ugyan megoldja, de a folyadékfogyasztás kevés lesz.
Igen, székrekedés. Mindig akkor adtam sinlacot, sinemilt, ha vmi kicsit meghajtotta, mert ez ellentétesen hatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!