Ti használtok mikrót a gyermeketek étele/itala melegítéséhez?
Nem tesz jót a tápszernek, ha felforrósítod. Én az etetési hőt is többszöri kivétellel-kavarással tudom elérni - mivel a mikrohullám nem egyenletesen éri az anyagot. Szóval biztos én vagyok túl egyszerű, de nemtudok megtervezni egy sinusgörbét arra, hogy a túlmelegített étel adott időre hűljön kb. adott hőmérsékletre. 😃
Őszintén, te így csinálod? Vagy még az életben nem melegítettél csecsemőnek tápszert, ételt, csak úgy általánosságban ezt hallotad a mikrózásról?
Az étel hőmérsékletét a részecskék rezgésszáma határozza meg. Tehát az is mindegy, hogy a gázon, villanytűzhelyen, vagy mikróban "rezegtetjük"-e meg az étel részecskéit a kívánt hőmérsékletűre, és az is mindegy, hogy eleve csak 40 fokot eredményező rezgésszámot hoztál-e létre, vagy csináltál 80 fokot és hagytad visszalasulni a részecskéket 40 fokos rezgésüre. Nem "nyugodtabbak" a felhevített, majd pihentetett étel részecskéi, mint amit eleve nem forrósítottak fel. Szóval érted mire akarok kilyukadni. 😃 Az árampazarláson és az ételek minőségi rongáláson kívül szerintem semmire nem jó a túlhevítés.
Nem vitatkozásból írom, ez a mikro-téma kb. olyan érzékeny kérdés az embereknél, mint a vallás, pusztán csak beszélgetek. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!