Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ti használtok mikrót a gyermek...

Ti használtok mikrót a gyermeketek étele/itala melegítéséhez?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves kora óta kap tápszert mert elapadt a tejem. Reggel és este issza. Én eddig mikróban langyosítottam neki fel a szentkirályi ásványvizet, de ma a bátyám leszidott, hogy hogy tehetem ki a gyereket ekkora veszélyforrásnak?! Tényleg káros a mikró? Ti használjátok?
2016. szept. 5. 15:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#9-es, és a kémiatanárod tudja, hogy a mikrót ételek melegítésére használják? :)))))))) Hát ez aranyos! :))) Megmelegítem, majd megvárom, hogy kihűljön. :)
2016. szept. 6. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
32%
Logikusan melegebbre kell melegíteni, hogy pont jó legyen addigra. Ehhez azért nem kell tudomány.
2016. szept. 6. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem tesz jót a tápszernek, ha felforrósítod. Én az etetési hőt is többszöri kivétellel-kavarással tudom elérni - mivel a mikrohullám nem egyenletesen éri az anyagot. Szóval biztos én vagyok túl egyszerű, de nemtudok megtervezni egy sinusgörbét arra, hogy a túlmelegített étel adott időre hűljön kb. adott hőmérsékletre. 😃


Őszintén, te így csinálod? Vagy még az életben nem melegítettél csecsemőnek tápszert, ételt, csak úgy általánosságban ezt hallotad a mikrózásról?

2016. szept. 6. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
Igen, én szoktam várni ha én eszek mikrozott ételt. Nyilván nem pont 10 percet, de megnyugtatasképpen azért adok időt hogy lenyugodjanak a részecskék. Gyereknek nem ott melegítjük.
2016. szept. 6. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

Az étel hőmérsékletét a részecskék rezgésszáma határozza meg. Tehát az is mindegy, hogy a gázon, villanytűzhelyen, vagy mikróban "rezegtetjük"-e meg az étel részecskéit a kívánt hőmérsékletűre, és az is mindegy, hogy eleve csak 40 fokot eredményező rezgésszámot hoztál-e létre, vagy csináltál 80 fokot és hagytad visszalasulni a részecskéket 40 fokos rezgésüre. Nem "nyugodtabbak" a felhevített, majd pihentetett étel részecskéi, mint amit eleve nem forrósítottak fel. Szóval érted mire akarok kilyukadni. 😃 Az árampazarláson és az ételek minőségi rongáláson kívül szerintem semmire nem jó a túlhevítés.


Nem vitatkozásból írom, ez a mikro-téma kb. olyan érzékeny kérdés az embereknél, mint a vallás, pusztán csak beszélgetek. 😉

2016. szept. 6. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
76%
Én tudom, hogy nem vitatkozol. Én sem veszem ezt véresen komolyan, de a kémiatanarom óva intett ettől. Vagyis alternatívat javasolt hogy várjunk vele. Nem emlékszem pontosan a részletekre de a hullám okozta rwszecskenozgas nem bizonyított hatása volt a lényeg.
2016. szept. 7. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát én nem mikróznám, a kórházban is óva intettek ettől. Én a felforralt vizet termoszban tárolom, tápszerhez mindig cumisüvegbe öntöm és az üveget melegítem vízbe állítva a gázon. Vagy a kórházban a mikróban melegítettem a vizet, amibe beleállítottam az üveget. Egyáltalán nem sok idő.
2016. szept. 30. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!