Mennyit tápszert igyon egy nap másfél éves kisfiam?
Szerintem nem sok.
Napi fél liter tejalapúnak (anyatej, tápszer, joghurt, kefír, túró, tejpép) meg kéne lenni.
Ha nem eszik meg semmi tejterméket akkor ez még alatta is van.
Amúgy hogy néz ki egy teljes napja étkezése tekintve (regeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi) mikor, mit és kb mennyit eszik?
Az én lányomat elnézve sok a 3*160, mert ő csak este iszik 120gr tejitalt, de ő napközben mindent megeszik, azzal jól lakik.
De nektek az a kevés bébiétel mellé kell valami, azzal nem lakik jól egy ekkora gyerek.
Az éjszakai evésről írt mondatodat nem értem egészen, éjjel többször fölkel és úgy eszik meg összesen 160-at?
Gyümölcsöt, joghurtot, túrót, tésztát sem eszik a kisfiad?
Ha ti esztek veletek sem eszik?
Jesszusom, hát ez nem evés :(
Mikor issza a tápszert?
Hú, ez tényleg nagyon kevés.
Én továbbra is adnák ennyi tápszert mint amennyit most adsz mert valamit mégis csak ennie kell.
Bocsánat az összehasonlításért, de ugye mindenki saját tapasztalatból indul ki.
A lányom hós 3szor eszik szilárdat kb 180-200g/alkalom, reggelire és vacsorára anyatej+tápszer 500-600 g.Napi szinten 1100g körül eszik, és fele annyi idős mint a fiad.
Amit én változtatnék, hogy mivel egy másfél éves már nem kicsi a napirendhez, meghatároznám az étkezések időpontját, akkor elé tenném az ételt, majd ha nem eszi mehet a dolgára a következő kajáig nincs nassi. Biztos leszoktatnám arról, hogy két étkezés közben itt-ott pár falat péksüti ez meg az. gy éhes lesz talán annyira a következő alkalomra, hogy megeszi amit elé raksz.
Gyakorlatilag az étkezése nagy része cukrozott, feldolgozott ételekből áll, ez nem túl egészséges :(
Állati tejet bevezettél már? Azt is kaphat.
Főzelékekkel is próbálkozz, illetve ne csinálj nagy ügyet az evésből, mert egy dackorszakkal megfűszerezve ez lesz a vége.
Ha nem eszik, akkor ne adj mást, hanem ugyanazt próbáld meg 1-2 óra múlva. Egy idő után rá fog jönni, hogy nem válogathat.
Az pedig régi igazság, hogy étel mellett gyerek még nem halt éhen.
Nekem az is bevált, hogy odaültetem magam mellé, én elkezdek enni, nem figyelek rá. Egy idő után kunyerál a kajámból (amit eleve úgy számoltam ki, hogy ő is kap belőle) és meg van oldva az etetés.
Nem a legjobb módszer, de sok gyerek TV előtt annyira elbambul, hogy simán lehet pakolni a szájába a kaját, észre sem veszi, csak rágja-nyeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!