Kinek milyen fajta tápszert eszik a babája? Mostanság miért a Milumil és/vagy a Lactogen a sláger? A védőnőnk és az orvosunk is ezt ajánlotta. Miért a többivel mi a gond?
Miért lenne sláger? Nálunk a kórházban pl. Nestlé Bebát használtak a csecsemőosztályon. Akkor itt az a sláger? Valamit mondani kell, vagy hasraütés szerűen, vagy aki szponzolálja őket - úgy mint az orvoslátogatók, szerintem tápszernél is van ugyan az, mint a gyógyszereknél.
Eleinte az én babám is a Nestlé Bebát ette, de bukós lett. Először a Bebát sűrítettem Nutrilonnal, de végleges megoldásként alapból reflux tápot szerettem volna. Így kaptunk Milumil AR Optimát, az rettenetes székrekedést csinált 1-2 nap alatt. Utána próbáltuk a Humana Baby fitet, nekünk bevált - pici bukás emellett is van, igaz, higítom 20%-ban sima Humana 1-es táppal.
Nincs olyan, hogy jó táp- rossz táp, minőségileg, tápértékileg nincs köztük semmi különbség, viszont minden babánál más válik be, mást fogad el, mást tud jól megemészteni, ez viszont csak próbával derül ki.
Nálunk a gyerekorvos Bebát szokott felírni. A kórházban meg Milumilt. Hasfájós és bukós baba próbáltunk pár tápszert sajnos, a háziorvos egymás után írta fel a Beba különböző fajtáit meg néha Humana tápszert, amikor a kórházból kijöttünk Milumilt írtak fel és gasztroenterológushoz járunk ő is Milumilt írt fel.
Jelenleg Milumil Pregomin és ez lett a befutó Nutritonnal sűrítve.
Mint az utolsónak... csak nálunk az anyatej-emésztéssel voltak gondok és így lett tápszeres 5 hónaposan.
Mi is végig próbáltunk mindent,csak a pregominnál (+ sűrítés)nem tudtunk megállni,így a neocate-et eszi (ez az egyetlen aminosav alapú tápszer)
Köszi :-)
És azt hogy csináljátok, hogy a reflux tápszert higitjátok simával. Pl ha 4 kanál táp kell a vízhez, felét ebből felét abbol? Lehet ezt így? Úgy néz ki az én babám is sokat bukik és szeretnem tudni mi válik be ilyenkor. Egyébként most a Milumil Ha 1 optimat issza. A Bebát én is kipróbálnám de nagyon drága. Főleg a H.A .
Szia!
1# vagyok. Igen, én úgy csinálom, hogy étkezésenként 4 kanál Humana Baby Fitet és 1 kanál sima Humana 1-est keverek meg a cumisüvegben. Persze, miért ne lehetne! Mindkét tápszer önmagában is teljes értékű táp 6 hónapos korig. Nekünk ez vált be arra, hogy megvan a sűrítés is a bukás ellen, de azért van kaka is. Amikor magában adtam a Baby Fitet, elég keményet kakilt, így most teljesen elfogadható és szinte minden nap van is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!