Létezik, hogy 4,3 kg-os babának kevés a 750-800 ml tápszer naponta?

Figyelt kérdés
9 hetes babám hetek óta sírósabb, mint volt. Az éjszakákkal lekopogom nincs gond, ott 7-8 óra is kimarad két étkezés között. Jó ideje 150 ml-t eszik egy alkalommal. Most 5:20-kor evett, de már 7 óra után sírni kezdett és nem tudom kitalálni, miért. :( Az éhség jeleit nem tapasztalom raja (nyelvöltögetés, ökölrágás), mégis sír, így ébredt. Újabban az esték is nagyon nehezek, kora este sírni kezd evéstől függetlenül és elalvásig nem is nagyon lehet megvígasztani, elterelni a figyelmét. Énekléssel, sétával, ringatással, játékkal próbálkozunk felváltva, de nem nagyon segít ebben az időszakban.
2016. márc. 25. 08:44
 1/2 anonim ***** válasza:
60%

Lehet hasfájás, éhség, álmosság, fázik, melege van stb.

Nyugodtan próbáld megemelni az adagját ha ez az eszedbe jutott, emlékszem amikor pár hetesként evés után nyűgös volt a babám éhségre gondoltam először, legközelebb többet adtam neki és meg is oldódott.

Majd ezután mivel egyszer bevált legközelebb is megpróbáltam amikor ilyen volt és akkor nem az volt a baj, hanem alváshiány.. persze bukott evés után így jelezte, hogy sokat adtam neki. Ezután gondolkoztam a többi lehetőségen.

2016. márc. 25. 10:22
 2/2 anonim válasza:
100%
Az én pici fiamnak gyakorlatilag 2-3 hetes kora óta nagyobb a táplálékigénye, mint ahogy azt a kora vagy a súlya indokolná, szóval simán elképzelhető nálatok is. Ő 9 hetesen bőven 1200 ml-t megevett naponta, igaz, akkor már majdnem 5 kg volt, de ez így is jóval több, mint amennyit elvileg kellet volna ennie. Nála ezt annak tudták be, hogy a korához képest sokkal fejlettebb, mozgékonyabb baba, így természetes, hogy nagyobb az energiaigénye is. Ha a te babád is mozgékony, keveset kakil (azaz szinte minden felszívódik, amit megeszik), és hirtelen lelassul a súlygyarapodásának üteme, akkor valószínűleg ez lesz a probléma. Mindenesetre érdemes kipróbálni, hogy többször adsz neki, vagy akár az étkezési adagját is növelheted (az én fiam simán alapból 180 ml-t evett már egy étkezésre, néha még repetát is kért), legrosszabb esetben visszabukja, ha túl sok neki. Amúgy nálunk ahogy nő a baba, egyre kevésbé mutatja a nagyon pici korában megszokott jeleit, amik akkor arra utaltak, hogy éhes, most már csak leginkább dühös, hisztérikus sírással tudatja a világgal, ha enni szeretne :-) És ő is kb 7-8 hetes kora környékén kezdte el levetkőzni a kezdeti kis szokásait. Természetesen ha a babád rendszeresen visszabukja, amit a megszokott adagon felül kap, és továbbra is nyűgös, akkor valószínűleg más okozza a gondot, ahogy azt az első válaszadó is említette, igen sok ártalmatlan, könnyen kiküszöbölhető tényező is állhat a sok sírdogálás hátterében. Én leginkább azért írtam le a tapasztalataimat, mert nekem úgy tűnt, a szakemberek (a kórházban a csecsemősök, gyerekdoki, védőnő) megszokásból sokszor csak az átlagos gyerekekre jellemző információkat, "szabályokat" mondják el alapból, és ha mi ettől eltérőt tapasztaltunk, akkor általában ha rákérdeztünk, hogy előfordulhat-e, amire gondolunk, akkor mindig az lett a válasz, hogy hát, végülis nem ez általános, de simán lehet. Számomra ez kicsit megdöbbentő is, hogy nem hívják fel a figyelmet, hogy mekkora eltérések lehetnek az egyes gyerekek igényei, képességei között ugyanabban a korban, így én is eleinte elég sokszor elbizonytalanodtam a saját megérzéseimben, persze végül mindig helyesnek bizonyult az anyai ösztön :-) Szóval olyan esetekben, ha nem tudsz lényegében ártani vele a picinek, szerintem érdemes lehet kicsit eltérni az "aranyszabályoktól", és kísérletezgetni, hogy mi válik be...
2016. márc. 26. 04:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!