Két hetes baba tápszer adagja?
1. orvos
2. védőnő
3. anyai ösztön
4. tápszer használati utasítása.
Tulajdonképpen bármelyik forrásból lehet tájékozódni. Látod, hogy a babád éhes, akkor etesd meg. A tápszert úgyis a gyerekorvos írja fel, ő meg fogja mondani, hogy kb mekkora egy adag, de rajta van a dobozon is.
Minket úgy bocsájtottak el a kórházból, hogy rá volt írva a zárójelentésre, hogy mennyit adjunk. (Mivel ő szopott is és tápszert is kapott, így számolgatni is kellett.)
Na a lényeg, hogy 90 ml volt "előírva", de a lányunk nem evett annyit. Szerintem nyugodtan adj neki többet.
Amúgy rá is van írva a tápszer dobozára, hogy mennyi az "előírás". Rá fogsz érezni, hogy mennyi kell neki.
Hidd el az sem szentírás. A mi lányunk 1 évesen is csak 120ml-t iszik. De már pár hetesen is az volt, ha soknak találta, akkor nem ette meg mind.
Adj neki nyugodtan 90ml-t. Nem csoda, ha sír és éhes óránként.
Én túl etettem a 2. fiunkat 90ml-el, epesárgát hányt, erőltetve volt a gyomra. Az orvos mondta, hogy túl van etetve, adjak sűrűbben kevesebbet. Nem volt semmi extra baja belőle. 50-60ml-t evett nagyon sokáig 2 óránként. Ezzel kb. ki is jött a súlyának megfelelő adagja is. (ttkg*150ml/etetések száma)
Az ételek bevezetéséig meg is tartotta a 2 óránként evést, mondjuk éjjel aludt 12 órát, szóval csak nappal evett igazából egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!