Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ti hogyan allapitjatok meg,...

Ti hogyan allapitjatok meg, hogy 70 fokosra hűlt le a víz a tápszer elkészítéséhez?

Figyelt kérdés
2015. okt. 30. 21:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%
Igen én is egyszer vettem Humana tápszert, de nem jött be pont emiatt. Ha nem volt elég forrò a víz csomòs maradt a tápszer, ha nagyon forròra csinálod akkor meg olyan soká hűl el. A milupa meg a Beba is sokkal könnyebben elkavarodik!!! Nyugi nem olyan bonyolult ez, csak az elején pròbálsz mindent tökéletese csinálni. 40 fok az kb. mint egy "forrò fürdővíz" mikor belerakod a kezed, vagy egy jò meleg tea mikor iszod. De nem kell annak olyan pontosnak lenni, ezek a tápszerek simán elolvadnak egy langyosabb vízbe is. Az elején még én is forraltam a vízet, de utána már simán babavízet vettem be a mikroba ( 30 mp) és kész. Sokkal egyszerűbb.
2015. okt. 31. 00:10
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

4 hónapos kisfiam is humanát eszik, én soha nem méregettem , langyosra melegítem és kész... Kb fél perc lehet mikroba. Sose volt csomós meg semmi sem.

Biztos nem szivatnám a gyerekem h várja meg míg lehül.

Sztem meg csak te bonyolítot, nem kell méregetni, ihatóra melegíted és összekutyulod. Ennyi.

2015. okt. 31. 09:12
 13/24 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a többi anyuka sem azért tartja be a tápszer elkészítésére vonatkozó utasításokat, mert szívatni akarja a gyerekét. Nyilván nem véletlenül, vagy viccből írta rá a dobozra a gyártó, hogy 70 fokos vízben kell feloldani a port. Lehet, hogy látszólag a langyos vízben sem csomós, de nem biztos, hogy rendesen feloldódnak benne a porszemcsék. Nem értek hozzá, de egészen biztos, hogy van valami oka ennek a 70 foknak.
2015. okt. 31. 09:52
 14/24 anonim ***** válasza:
54%
4-es vagyok, igazából én kitapasztaltam, hogy a víz mikróban 30 mp alatt iható hőmérsékletű és nem oldódik fel a por rendesen, 40 mp után forró és össze tudom szépen keverni. Nem tudom hány fokos lehet de így jó. Pár perc múlva csuklón ellenorzom a tápszert és jó szokott lenni szóval az a víz garantáltan nem 70 fok amiben keverem de elég a tápszerhez.
2015. okt. 31. 10:21
 15/24 anonim ***** válasza:
Szia az én kisfiam is tapszeres én vettem vizforralot és abba főzöm fel a vizet általában minden éves után főzök tisztavizet és hagyom lehulni és úgy rakom bele a tapszert... nem csináltam forró vízzel mert sok idő amíg lehul és nagyon türelmetlen mikor éhes. Remélem segítettem valamit 7 hetes baba
2015. nov. 2. 16:48
 16/24 anonim ***** válasza:
Én aptamilt használok gondolom a milupa Magyarországon :) nekem is úgy írja hogy 70fokos vízbe kel rakni mert nem sterilizat a tejpor. Előző voltam
2015. nov. 2. 16:50
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kipróbálom így :)
2015. nov. 2. 23:37
 18/24 anonim válasza:
43%

Én 80 fokra szoktam felmelegíteni -, akkor veszem ki a kemencéből - és utána hagyom hűlni 10 fokot.

Ha 11-et hűlne, akkor kezdem elölről..

(Jézusmáriám, ilyen hülye kérdést.)

2015. nov. 3. 20:31
 19/24 anonim ***** válasza:

A receptek:

4 dl 80 fokos vízhez: 3 dl 100 °C-os víz + 1 dl 20 °C-os víz (szoba-hőmérsékletű)

4 dl 70 fokos vízhez: 2,5 dl 100 °C-os víz + 1,5 dl 20 °C-os víz (szoba-hőmérsékletű)

5 dl 60 fokos vízhez: 2,5 dl 100 °C-os víz + 2,5 dl 20 °C-os víz (szoba-hőmérsékletű)

4 dl 40 fokos vízhez: 1 dl 100 °C-os víz + 3 dl 20 °C-os víz (szoba-hőmérsékletű)

A 100 °C-os vizet elő tudod állítani vízforralóval, vagy mikróval (a lényeg, hogy lobogjon), a mennyiségeket pedig ki tudod mérni pontosan egy konyhai mérleggel. 1 dl = 100g Vagy egy mérőpohárral.

2015. nov. 4. 07:26
 20/24 anonim ***** válasza:

van egy ganz hőmérőm,3álása van igazából 4 de csak 3ban van bekapcsolt állapotban.

1:-200°C +10°C

2:-10°C +800°C ezt választom

3:-100°C +200°C vagy ezt.

4:kikapcs

2015. nov. 4. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!