21 hónapos kislányom már megutálta a beba tápot. Mit javasoltok melyik tápszer finomabb a bebánál?
13-as, én sem állítottam, hogy bárki azt írta volna, hogy nem pohárból iszik. Nem is értem hogy jön ez ide, ez csak egy mellékszál.
Azt nem értem, hogy miért kell a tápszer egy majdnem két éves, egészséges gyereknek? Biztosan én vagyok ősember, de azt gondoltam, hogy a tápszer az anyatej pótlására szolgál, arra az esetre, ha anyukának nincs elég teje. (Leszámítva a speciális egészségügyi eseteket.) Minden emlősállat anyateje is alapvetően a saját utódai számára van addig, amíg azok nem képesek a fajra jellemző élelem elfogyasztására. Egy két éves embergyerek már megkap minden szükséges tápanyagot az egyéb ételekből, se saját anyatejre, se más állat tejére nincs szüksége se most se később.
Ettől még persze mindenki azt ad a gyerekének amit akar, nem ítélkezem, csak a tényeket közlöm. Amikor én voltam csecsemő, az én anyámnak azt mondta a védőnő, hogy tehéntejjel kell itasson engem. Meg is tette. Azóta sincs semmi bajom a tehéntejtől, szeretem is és fogyasztom is rendszeresen. Nem azért, mert szükségem van rá, hanem mert jólesik. Másnak meg van baja tőle. Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének az aktuális tudása vagy hite szerint, aztán valahogy majd lesz.
Kedves Kérdező! Te magad írtad, hogy a baba nem szereti a tápszert. Egyéb haszna már nincs, akkor minek erőltetni? Azt is írtad, hogy eszik rendesen minden mást. Ezek szerint az étrendje teljes, a táppal se lesz teljesebb. Tehéntejet meg adjál neki saját belátásod szerint! Én egyelőre biztosan nem adok a fiamnak. Azt nem tudom, hogy valóban árthat-e (nekem nem ártott), viszont mivel nem szükséges, ezért abból biztosan nem lehet baj, ha inkább várunk még vele. Minden más savanyított tejterméket (sajtot, joghurtot, túrót) eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!