Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hogyan készíthetem elő a...

Hogyan készíthetem elő a tápszert éjszakára, hogy minél hamarabb oda tudjam neki adni?

Figyelt kérdés
Éjjel míg elkészítem (mérés, melegítés/hűtés), persze sír. Csak imádkozom minden alkalommal, hogy testvére fel ne ébredjen rá. Van valami praktika, eszköz, amivel gyorsabban elkészíthetném, hamarabb odaadhatnám neki?

2014. nov. 27. 10:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%

Én mindig felforralok egy nagyobb adag vizet, így ha kell, már csak langyosítani kell. Azt bele az üvegbe+por és kész is. (Sajnos előre nem tudom kimérni a port, mert a tápszer kiegészítésnek kell, így soha nem tudom, hogy épp akkor mennyit fog szopni és mennyi a tápszer.)

Egyébként nekem azt mondták a kórházba, hogy nyugodtan készítsem el a tápszert előre és hűtőben 12 órát eltartható annak ellenére, hogy a dobozra 2 óra van írva. Nálunk a kórházban is így csinálják, napi 2x gyártják a tápszert.

2014. nov. 27. 10:57
 12/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! És utána hogy melegíted a kész tápszert? Mikróba nem merem tenni.
2014. nov. 27. 10:59
 13/22 anonim ***** válasza:
52%

A kellő mennyiséget beleteszem egy cumisüvegbe és beleállítom egy bögre meleg vízbe (csapból engedem).

Így amíg tisztába teszem, addig langyosra melegszik.

Egyébként az sem lassabb módszer, hogy mindig van forralt víz és azt gyorsan tűzhelyen langyosítom.

2014. nov. 27. 11:10
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. nov. 27. 11:27
 15/22 anonim ***** válasza:
76%
Cumisüveg melegítőt használok. Mindig van benne forralt víz, és a melegítő 40 fokon tartja. Amikor kéri a baba csak gyorsan beleszórom a tápszert és már eheti is.
2014. nov. 27. 11:39
 16/22 anonim ***** válasza:
74%
Mivel mi hasfájás miatt lactase comfortot használunk ezért mindig előre kell elkészítenem 2 adagnyi tápszert (2 dl-be kell 1 csepp) este bekeverem, beteszem a hűtőbe. A konyhapultra kikészítek egy tálkát ha megébred a gyerek gyorsan beleállítom a tálkába hűtőből kivett cumisüveget és leöntöm a vízforralóban 15 mp alatt felforrósított vízzel. (Én sem mikrózok semmilyen babának odaadott ételt, italt.)
2014. nov. 27. 15:58
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A kórházban nálunk is előre 12 órára megcsinálták és önkiszolgáló volt. Itthon én is 2-3adagot megcsináltam előre és mikróban melegítettem.
2014. nov. 27. 16:45
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én este kimérem tároló poharakba a vizet, tápszert. Víz megy a hűtőbe, onnan csak kikapom, be a mikróba. A por, a cumisüveg, cseppek és kiskanál már ki van készítve a pultra, ezért csak gyorsan bekeverem a tápszert és már ehet is.
2014. nov. 27. 19:47
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

Nekem dettó félek hogy nehogy felkeljenek a többiek!!

de a praktik a régi nekem legalábbis!

Este víz felforral lehűtöm megfelelő hőfogra ,mert a Lactogen tápszerben valami olyan biz-basz van amit nem lehet forró vízben feloldani, majd ha lehült a viz utána a tápot megcsinálom , lehűtöm, és irány a hűtő

és én kimérem a tápot nekem 8 hetes a kisfiam ő jelenleg 100 ml eszik így ugy rakom a hűtőbe hogy eleve ki van mérve a 100 ml több kisüvegbe ,és akkor már csak melegítem mikróban 20 másodperc és már adom is neki

Ja addig meg a cumit a szájába rakom és kitámasztom az egyik plüssállatkájával

2014. nov. 28. 14:36
 20/22 anonim ***** válasza:
48%
Egyébként nem értem miért félnek a mikrótol mit kell félni tőle nem harap,én az előző két gyerekemnek is mikróban melegítettem és semmi bajuk nincs!!
2014. nov. 28. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!