Hogyan kell tapszert adagolni egy 2 nap mulva 1 hetes csecsemonek, akinek eloirta az orvos, de az adagolasrol nem szamolt be?
Testsúly * 150 a napi adag, osztva az etetések számával. pl 3 kg-os baba napi adagja 450 ml osztva 8 = kb 50-60 ml/etetés.
30 ml víz kell egy adagoló kanálhoz. Ha szopizik is, akkor inkább ne pótolj, ha kevés a tej, szoptasd gyakrabban, igyál sokat és ha a baba alszik, te is pihenj. kb 6 hét mire beáll a kereslet-kínálat.
A dobozon nincs rajta? Egyébként legtöbbször 30ml vízhez kell 1 mérő kanál (lelapított) tápszer!
60ml vízhez 2 kanál ésígytovább...
A vizett forrald fel majd mikor kihült abba kutyuld bele a tápszert! Előbb bele öntöd a vizet majd úgy a tápszer!
Érdekes ez amúgy, mert a fiam anyatejből (fejtem) 120ml*súlya/5 etetést evett a 150ml helyett, tápszerből viszont a dobozra írt adag volt a jó neki napi 5x etetve (120ml+4kanál kb. 150ml tápszer).
Nem számoltam ki, mennyit kellene, de végülis annyit evett, amennyit akart és általában mindet. Annyit adtam elé, amennyi a dobozra volt írva a korának megfelelően.
Nekem 2 hónapig fájt, de szerintem ez extrém. Vegyél lanolint gyógyszertárban, azzal minden szopi után kend be a bimbót, sokat fog segíteni! Én medela purelant vettem, elég drága, de jó a gyógyszertári lanolin is. És minél nagyobb részt kapjon be a baby.
Hidd el, el fog múlni, ez a Ti belsőséges kapcsolatotok lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!