Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » A tápszeres babák tényleg...

A tápszeres babák tényleg jobban alszanak? Nem kell hozzájuk annyiszor kelni?

Figyelt kérdés
2014. máj. 1. 13:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ezt cáfolom. Kisfiam tápszeres volt, de 2 éves koráig ébredt éjszaka, többször is. 1 éves koráig az átlag 4-5 alkalom volt éjszakánként.
2014. máj. 1. 13:58
 2/13 anonim ***** válasza:
Én is ezt hallom mindenkitől, és biztos van benne igazság, mert a tápszer laktatóbb, több ideig tart az emésztése, nagyobb menyiségben is lehet adni. (tejet csak annyit amennyit kér a baba, tápszert "túllehet adagolni") Nekem tejes volt a fiam és még is átaludta az éjszakákat 2 hetes korától, így én is cáfolnám azért a példát. :D
2014. máj. 1. 14:07
 3/13 A kérdező kommentje:
És vajon az anyatejet akkor sem lehet "túladagolni", ha cumisüvegből kapja?
2014. máj. 1. 14:13
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Első vagyok. Én meg azt a "tápszert túl lehet adagolni" dolgot nem értettem soha. :) Ha a fiam nem volt éhes, dugdoshattam a szájába a cumisüveget, akkor sem itta meg, ha tótágast álltam. :) Na nem mintha az lett volna a cél, hogy megtömjem.

Viszont az anyatejes babák képesek egész nap cicin lógni, minden pici nyűgre cicit kapnak. Tudom, hogy az anyatej, az anyatej. De láttam én olyan duci anyatejes babát, hogy hűha! :) Már 3,5 éves a szóban forgó kisfiú és mostanra sikerült úgy, ahogy rendezni a súlyát, bár még mindig nem az átlagos kategóriába tartozik.

Ő minden nyekkenésre cicit kapott, még 2 évesen is.

És nem azt mondom, hogy a szoptatás rossz, mert mindent megadtam volna, hogy szoptathassam a fiam, de azt gondolom, hogy az anyatejjel is lehet túlzásokba esni.

2014. máj. 1. 14:16
 5/13 anonim ***** válasza:
40%
Nem akkor sem, mert az megemésztődik vagy kijön. Anyatejtől nem lehet elhízni, korlátlan mennsiségben fogyasztható, csak annyi szívódik fel amennyi kell, a többi kijön. Akár 99% is felszívódik, de ha nincs rá szükség 90% ki is jöhet. A tápszer serkenti a testet a hízásra hogy minél több és többet szívjon fel.
2014. máj. 1. 14:17
 6/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem alszanak jobban. Ezt azok szeretik befantáziálni, akik szoptatnak éjszaka és azt hiszik, hogy irtózatos mártírok. Anyatejes babát is túl lehet etetni, és fel lehet hízlani. A környezetemben szinte kivétel nélkül az anyatejes babák a nagyobbak. Nekem ne mondja senki, hogy egy 12 kilós 6 hónapos az nem kövér.
2014. máj. 1. 14:40
 7/13 Babeli Zurzavar ***** válasza:

az en gyerekeim 4 honapos korukig anyatejesek voltak, ataludtak az ejszakat, mikor tapszeresek lettek, a lanyom tovabbra is atalussza az ejszakat, a fiam 2 eves es meg mindig 1-2 alkalommal felebred (most mar nem tapszeres nyilvan!)

szoval ez megint nagyon gyerek fuggo! az en gyerekeim anyatejes es tapszeres korukban is iszonyatos nagy babak voltak, ugyanolyan utemben (nagyon) hiztak/nottek mind a ket idoszakban!

2014. máj. 1. 15:01
 8/13 anonim ***** válasza:

Ez gyerekfüggő, nem azon múlik, hogy mit eszik, csak aki anyatejes az nem tudja mi lett volna, ha tápszert kap a baba, aki tápszeres az meg azt nem tudja, hogy mi lett volna anyatejjel. Én egy ideig szoptattam, majd tápszert kapott a lányunk, utána más anya tejét, majd megint tápszert. Gyakorlatilag percre pontosan ugyanakkor evett éjjel is és nappal is akármit kapott és mennyiségre is ugyanannyit evett. Annyi, hogy az anyatejtől sokkal jobban hízott.

Egyébként több, mint 1 évesen is evett még egyszer éjszaka, pedig akkor már hónapok óta csak tápszert kapott.

2014. máj. 1. 15:17
 9/13 anonim ***** válasza:

Az egyáltalán nem igaz, h az anyatejtol nem lehet duci egy baba a tapszertol meg igen! Vagy akkor mivel magyarazzatok azt, h a barátnőm kislánya, aki egy héttel idősebb az én fiamnal, anyatejes, es lány létére több mint fél kilóval nagyobb az én fiamnal?! A hosszuk ugyanakkora.

Ő konkrétan egy duci baba.

Egyébként, h a kérdésre is valaszoljak: talán lehet abban vmi h a tapszeres babak jobban alszanak éjjel.

2014. máj. 1. 21:08
 10/13 anonim ***** válasza:
A kisfiam tisztán anyatejes volt, és pár hetes korától éjszakánként egyhuzamban aludt 10 órákat, a kislányom szintén anyatejes, ő meg ébred egy csomószor. Az elhízás sem csak táplálás fúggő, hanem genetika is. Az én gyerekeimet tömhetem , akkor is giliszták maradnak:)
2014. máj. 4. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!