Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ha elapadt tej miatt tértetek...

Ha elapadt tej miatt tértetek át tápszerre, hogyan éltétek meg?

Figyelt kérdés
Hogyan reagált a picike? Csalódottak voltatok? Még anyatejesek vagyunk de kezd csökkeni a tejem. Az egyik ciciből már nem is tudok szoptatni pedig csak öt hetesek vagyunk. Nem akarok tápszerre áttérni. Szoptatni akarok!
2014. márc. 1. 00:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én keservesen küzdöttem a szoptatásért, ameddig értelmét láttam. Amit lehet, kipróbáltam. A nagyobbik fiamnak születésétől adtam tápszeres pótlást, 4 hónapos korára le is szokott teljesen a ciciről. A kisebbiknél már sok mindent máshogyan csináltam, 3 hónapos korára sikerült elérnem, hogy pótlás nélkül elég legyen a tejem, de ezután más problémák miatt 1 hét leforgása alatt ő is leszokott a ciciről. Engem ez nagyon megviselt, egyedül az vigasztalt, hogy attól kezdve a babáim bármikor annyit ehettek, amennyi beléjük fért.

Szoptatási tanácsadóval beszéltél már? (La Leche Liga) Talán ők még tudnak segíteni, hogy tovább tudj szoptatni. Ne add fel!

2014. márc. 1. 01:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiam kezdetek óta kapott pótlást. Sajnos semmiféle módszerrel nem tudtam két mellből egy evésre 40-50 ml-nél többet kisajtolni. Nagyon jól vette az akadályt, ízlett neki a tápszer, és nem utasította el a cicit sem! Két hónapig tudtam szoptatni. Nem éltem meg csalódásként, mert még a születése előtt eldöntöttem, hogy szoptatni fogok, amíg csak lehet! Ha nem megy akkor pedig így is, úgy is tápizni kell.. Ha nincs választásod, akkor ne görcsölj rajta! De tényleg megpróbálhatod még a szoptatási tanácsadót!
2014. márc. 1. 07:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
én 6 hétig tudtam szoptatni, kínszenvedés volt az a 6 hét is, befelé forduló bimbó, a bimbóvédővel iszonyú nehezen tudta szívni, ha próbálkoztam hogy anélkül menjen, véresre, sebesre szétrágta a bimbómat, sokszor szerintem több vért szívott ki mint tejet, őszintén megmondom én mikor rájöttem, hogy nem elég örültem hogy végre annyit ehet amennyit szeretne... nem vérrel lakik jól, hanem "rendes" ételt kap... nem volt egy percig sem lelkiismeret furdalásom, mert erről az ember nem tehet, hogy a bimbó ilyen, a tej kevés, védővel a baba nem tudja szívni, szóval nem csináltam belőle ügyet... 3 hónaposan meg elkezdtem a hozzátáplálást... :)
2014. márc. 1. 08:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
jah a lányom is sokkal nyugodtabb lett, hogy mindig tele volt a pocakja.. első perctől elfogadta a tápszert :)
2014. márc. 1. 08:06
 5/8 Tica0121 ***** válasza:
100%
Nekem rengeteg tejem volt és imádtam szoptatni. A kicsim is imádott szopni. De sajnos 2,5 hónapos korában meg kellett engem műteni, nem lehetett halogatni, méhnyakrákkal diagnosztizáltak a terhesség alatt, gyakorlatilag életmentő műtétről volt szó. A műtét után alig volt tejem, napi kb 30 mili... én azt is odaadtam neki. Rettenetes volt, hogy nem tudtam ilyen formában tovább táplálni a kicsimet, magamat vádoltam és a végletekig mindent megtettem, de a tejem teljesen elapadt. Viszont: a kicsim nem szokott le a ciciről, sokáig és néha még ma is, ha valami "nagy tragédia éri", akkor bújik és cicizik egy kicsit. (nagy tragédia, ha pl esik egy hatalmasat, vagy most jön a foga és ha már nagyon fáj neki). A picim a tápszerre nagyon jól reagált, annyira haspók, hogy mindegy volt neki, csak kaja legyen, ebben szerencsés voltam.
2014. márc. 1. 08:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

2 honapig minden problema nelkul tudtam szoptatni. Csaszaros voltam es a korhazban mar annyira sok tejem volt h 3 decisevel adtam be ejszakara a kicsinek. Sarga volt igy nem volt velem. Igy is "csak" azert 3 decit mert nem volt kedvem tovabb fejni, emg tudtam h ez is eleg sok. Megis 2 honapos korara elkezdett apadni. Probalgattam, de nem eroltettem. Szegenykem hasfajos volt nagyon. Otthon is tobb anyatej votl a fagyasztoban mint hus szinte azokat adtam az elejen potlasnak. Mar akkor rossz erzes fogott el h uvegbol issza nem cicibol, aztan elkezdtuk a tapszert. Eleinte kicsit tenyleg rossz erzes volt, megszoktam h cocin van de hamar tul tettem magam rajta. Lattsm milyen joizuen issza a tapszert is, pillanatok alatt eltuntette. :-)

Cicin lassabb volt, pedig ugyesen szivta azt is de nagyon picoke volt. 36.hetre szuletett es nem volt olyan ero benne. Igy ezzel nyugtattam magam h jo ez igy is. Nem ordogtol valo dolog a tapszer, jutott azeet boven a szervezetebe anyatej is. :-). Mar most elmult 1 eves es semmi gond nincs hala az egnek a taplalkzasaval sem, kis haspok mai napig. Es ami erdekes most fedezte fel a cicmet es allandoan azt nezegeti fogdosna. :-). Nem tudom honnan jott ez elo most neki. :-)

2014. márc. 1. 08:57
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
5 hetesen kezdett elmenni a tej. Màr csak kettő szopira volt elegendő, amikor ide felírtam én is. Sok anyuka remek ötleteket adott. Nem volt könnyű, de visszahozam. Most 7 hónapos és 6 alkalommal picit cicizik. Hozd vissza ne add fel! Ha volt eddig, ezutàn is lesz!
2014. márc. 1. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek jön vissza a tej sajnos.

Én 5 hónaposan kezdtem el estére Sinlacot adni. 10 hónapos korára már csak napi 15-20 milit tudtam kifejni, ekkor hagytam abba.

Nekem nagyon nagy csalódás volt, hogy nem tudtam legalább 1 éves koráig szoptatni, úgy éreztem csődöt mondtam.

Sajnos van, akinél nem jön be az akár félóránkénti szoptatás, rengeteg folyadék, gyógyteák, malátasör stb.

2014. márc. 16. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!