Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Időre etetitek a babát, vagy...

Időre etetitek a babát, vagy csak ha már kéri?

Figyelt kérdés

Babám 5,5 hónapos. Csak tápszeres, és már tízóraira kap gyümiket is.

Ő egy nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós baba. Kb 2 hósan beállt arra, hogy 3 óránként evett. Most hogy már nagyobb sokat játszik a játékaival, vagy a nagytesójával, ha éppen itthon van, és nincs oviban. Viszont ilyenkor akár 4-4,5 órát is elvan kaja nélkül. Eddig úgy etettem, hogy ha kérte, akkor adtam, nem akkor ha letelt a 3 óra. Ez azért alakult így, mert nagy súlyú (9kg), és a doki azt mondta ne tömjem. Bár nem is tömtem soha.

Jó ez így, vagy másképp csináljam? Etessem meg ha letelik a 3 óra?

Most is például felébredt az előbb, most hason fekszik és mosolyogva beszélget a kis játékának meg rágcsálja. Legutóbb 9.50kor evett, de semmi jele hogy éhes lenne, nem kéri még. Azaz most is már eltelt majdnem 4,5 óra az utolsó evés óta. Nem kevés ez így neki? AMúgy nem nyügös soha, és az éjszakát is átalussza.

Etessem meg 3óránként, vagy csak ha már jelzi hogy kéri?

Köszönöm a hozzászólásokat.

2014. jan. 27. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia, én 5 és fél hónapos korában a lányomat már nem etettem 3 óránként. Ilyenkor már több időt ki szoktak bírni kaja nélkül, szóval ha 4 óránként eteted, akkor sem lesz semmi gond. Főleg, hogy ilyen jó súlyban van. :)

Kislányom 1 évesen még nem egészen 10 kg, és nem sovány, eszik mindent jó étvággyal.

2014. jan. 27. 14:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy az én fiammég csak 2,5 hónapos, de akkor etetem mikor éhes.
2014. jan. 27. 16:41
 3/3 berestimi válasza:

Szia!

Nekem 11 hetes kisfiam van és az első 2 hétben keltettem csak föl! ( Tápszeres ) Mikor már magától felkelt 3 óránként nem aggódtam! Igaz mostanában az is előfordul hogy csak 4-5 óránként eszik , éjszaka meg 7-8 órát is végigalszik! De mivel több mint 6 kiló már , igy a védőnő is egyetértett velem, hogyha éhes akkor úgyis jelez.

Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod! :)

2014. jan. 29. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!