Hogyan oldjam meg a baba etetését?
Tárolási hely, körülmény Hőmérséklet (ºC) Tárolási idő maximuma
Nem hűtőszekrényben 25 ºC felett 4-8 óra
16 – 22 ºC 10 óra
14 – 16 ºC 24 óra
Hűtőszekrényben 4 – 6 ºC 3 nap
0 – 4 ºC 8 nap
Fagyasztóban */**/*** -6 ºC 2 hét
-12 ºC 3 hónap
-18 ºC 6 -12 hóna
- hívd ki a dokit
- próbáld meg nem etetés időben vinni
- vigyél termoszban vizet és ott is el tudod készíteni
- ha kórházba mész, ott pl. van büfé és ezáltal mikró is
Mi is a termoszos megoldást választottuk! Vittünk termoszban melegvizet és csak a tápszert kellett hozzádobni!
De ha megálltok egy benzinkúton, ott is megmelegítik neked a vizet szívesen!
Most komolyan, szerintetek egy gyerekorvosi rendelőben nincsen mikró?? Szerintetek hogyan készít magának az orvos kávét, vagy teát, vagy hogyan melegíti meg a kajáját.
Konkrét példa: Nálunk van egy kis szoba a rendelők mellett, ahol van egy közös hűtő és egy közös mikró, amit a gyerekorvosok és asszisztensek használnak. Ezen kívül van egy mikró a védőnői szobában, ami a tanácsadótól 4 méterre van. Sőt ezen kívül az épületben van még egy ebédlő, ahol szintén van mikró. Szóval az előre kimért vizet könnyen meg lehet melegíteni, és bele lehet tenni a port, aztán már ehet is baba.
Ha valaki szoptat, akkor bemegy a védőnői szobába addig, hogy ne a váróban kelljen mindenki előtt.
Ezen kívül meleg víz is folyik a csapból, ha csak egy kicsit akarja valaki meglangyosítani mondjuk a lefejt tejet, az is megoldható azzal hogy az üvegre folyatja egy darabig a meleg vizet. De akár rezsó is van, amibe tudunk vizet melegíteni, és akkor abba bele lehet állítani a cumisüveget.
Sose értettem miért kell ebből ekkora problémát csinálni, csak szólni kell az asszisztensnőnek, vagy védőnőnek, és segít.
Ha kórházi szakrendelésre kell menni, szintén ugyanez a helyzet, ott is van mikró. Mi is voltunk párszor fél napokat is megyeszékhelyen, 1 órányira otthonról. Egyszerűen megkértem a kartonozóban a hölgyet, hogy tegye be nekem a vizet (mikor nagyobb volt, akkor a püréjét) a mikróba, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!