Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Szopi előtt vagy után adjam a...

Szopi előtt vagy után adjam a pótlást?

Figyelt kérdés
Lányom nagyon nehezen fogadja el a tápit és ha nem annyira éhes akkor abszolut nem kell neki,ezért szopi után nem tudom adni neki de a tejem meg nem elég.Szopi előtt ha adom az nem baj? Vagy váltsak ki 1-1 szopit vele?Annyira tanácstalan vagyok 11 hetes és eddig soha nem kapott tápszert és most biztosan fura neki.
2013. dec. 1. 18:51
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Honnan gondolod, hogy nem elég?

Abbahagyja a szopit, utána nem jön már tejci nyomásra sem? Mindenképp előbb szoptass, utána, ha éhes, adhatsz neki tápit pluszba, de ha kiváltod a szoptatást, elapad a tejed. Minél többször, hosszan szoptass, hogy a melled teljesen kiürüljön, és pár nap után sokkal több tejed lesz (rengeteget inni, húst enni, meg szopitea)

2013. dec. 1. 18:55
 2/4 tika9 ***** válasza:

Amennyiben kiváltasz egy szoptatást, akkor hamarabb fog elapadni a tejed. Mindenféleképpen szoptatás után adj neki tápszert, ha éhes meg fogja enni, ha pedig nem fogadja el, akkor valószínűleg jóllakott.

Elképzelhető az is, hogy nem a tápszer ízével van baja a kislányodnak, hanem a cumisüveggel, pl. nekem a kisfiam az aventosból nem tudott normálisan inni, folyamatosan félre nyelt, nálunk a cumisüveg váltás jelentett megoldást, onnantól kezdve, ha éhes volt megitta a tápszert.

2013. dec. 1. 21:10
 3/4 anonim ***** válasza:

próbáld szoptanít-ból adni, vagy kanállal, pohárból, de mindenképpen szopi után, különben hamar elapad.

és főleg lehet, hogy nem is éhes, csak úgy gondolod, ha nem kell neki, akkor jóllakott. ki mondta, hogy adj neki?

vagy ha feltétlenül kell adni, próbálj ki egy másik fajtát, lehet, hogy az íze nem tetszik neki.

ha szoptaníttal adod, és szopi után kezded adni, vagyis akkor, amikor már úgy gondolod, szopizott eleget, hamar lesz annyi tej, hogy nem kel pótlás. amíg a tápszert kapja, addig is kap ingerlést a mellbimbó, vagyis azt az üzenetet, hogy még kellene több tej, ha épp nincs, legközelebbre gondoskodik a szervezeted, hogy több legyen és így egyre több lesz. persze sokat kell inni, és szénhidrátot enni, (nem húst, ahogy előttem írták), inkább tésztafélét, spagettit, tejbegrízt, kalácsot, grizes tésztát, krumplis tésztát, amit szeretsz.... ilyesmit.

2013. dec. 1. 21:21
 4/4 xStefix ***** válasza:

Ójaj, de ha nem fogadja el a tápszert, akkor miért hiszed, hogy nem elég a tejed?

Ugye nem méred szopi előtt, után...?

2013. dec. 10. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!