Kedves tápszerrel etető anyukák, segítenétek nekem megnyugodni, hogy nem lesz a babámnak a tápszertől baja?
Szerintem ezt te is biztosan tudod, de ha nem bánod, azért leírom, hogy ameddig tudsz, addig fejhetsz is. A rendszeres fejésnek mondjuk van néhány "trükkje" és sok kitartás meg következetesség kell hozzá, de ha úgy érzed, még megpróbálhatod ezt is.
Illetve ha lehetőséged van rá, ne felejtsd el a donor női tejet sem, mint alternatíva.
Ezekkel még lehetőséged lenne részben és egy ideig anyatejet adni a babádnak, ami az ő egészségének és a te lelkednek is jót tehet. :)
De valóban, ha sehogy nincs anyatej, akkor a tápszer a következő lépés. A mai tápszerek már tényleg sokkal jobbak, mint a régiek, efelől ne aggódj. Az egészség egy csomó tényező összjátékán múlik, és bár az anyatejnek fontos szerepe van benne, de nem ez az egyetlen forrása.
Ezen én is keresztülmentem. Bőgtem mikor ránéztem, hogy nem tudom táplálni. Egy rakás sz..rnak éreztem magam...
Sajnos a csapból is az folyik, hogy a szoptatás a legjobb a babának, és hogy szoptatni mindenki tud. Ez nem így van, és ezzel csak azt érik el, hogy a hozzánk hasonló anyukák még frusztráltabbak legyenek.:(
Én 3 hónapig szoptattam, mellette tápszert kapott, mert nehezen indult meg a tejem. Sajnos 3 hónapos korában úgy döntött, hogy nem kell neki a cici, pedig akkor már sikerült feltornázni 50-50%-ra. 2 hónapig kínlódtam még a fejéssel, de ez volt a maximum amit ki tudtam hozni magamból. Tudom mit érzel, de a tápszeren sem az egészsége, sem pedig a hozzád való kötődése nem múlik. Neki a cumisüveg ugyanolyan mint a cici.
Szóval fel a fejjel! :) Az én kiskrapekom jövő héten lesz 1 éves, köszöni szépen jól van. :) Igazából nagyon is jól fejlődik, nagyon ügyes baba (elfogultság nélkül mondom), és sosem volt kövér.
Ne izgulj, semmi baja nem lesz.
Nekem mindhárom gyermekem tápszeres lett, a nagyobbak 6 hónaposan, a legkisebb sajnos már 3 hónaposan. Viszont a küszködést, az állandó bőgést, és kínlódást, senkinek nem kívánom, amit az első kettővel végigcsináltunk. A babák sírósak voltak mert nem laktak jól, és én is folyton ideges voltam, de mindenhonnan azt hallottam, hogy szoptatni kell minden áron, mert szörnyű anya, aki nem tesz meg mindent, és a szegény gyerek pedig majd beteges, allergiás, elhízott lesz.
Ehhez képest 3 egészséges, szépen fejlődő okos gyerekem van. Erősen kötődnek, minden rendben velük.
A harmadik babánál már hamarabb elengedtem a dolgot, és ő a legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb gyerekem. Nem mellesleg még semmilyen betegséget nem kapott el, amit a nagyobb hazahozott az oviból.
Félreértés ne essen, nem vitatom, hogy az anyatej a legjobb a babának, de ha nincs, vagy nem elég, akkor van más megoldás, és nem kell a Dunának menni, hogy milyen borzasztó anya az ember. (Ezt azért írom, mert sokszor találkoztam a témában olyan válaszokkal, ahol jobb esetben csak finoman utaltak rá, hogy az illető milyen egy szörnyeteg, rosszabb esetben pedig nekiestek.)
Tehát fel a fejjel, nyugodj meg, ilyen előfordul, pár év múlva már nem lesz jelentősége annak, hogy min nőtt fel a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!