Leírnátok, hogy milyen típusú tápszerek léteznek és kinek, mikor, mire ajánlják őket?
Szia!
Nagyon szeretem a szopis válaszaidat, habár sajnos egy nagyon csúnya fertőzés miatt a szoptatás nem adatott meg nekünk. Ugyanakkor a lányom tejallergiája miatt egészen járatos lettem tápszerügyben, a legjobb tudomásom szerint ezek léteznek:
-sima tejalapú tápszer, ebből van natúr és hipoallergén
-tejérzékeny gyermekeknek létezik nagyon nagy fokban hidrolizált tápszer (Milumil Pepti, Pregomin), ill. aminosav alapú (ez a Neocate)
-antireflux tápszer: sűrűbb az átlagosnál, gyakran bukó babáknak (ezek a gyomorba jutva sűrűsödnek be)
-kólikás babáknak szánt tápszer, ezekből több féle létezik, van csökkentett laktóztartalmú, baktériumflórát erősítő, stb.
-egyéb, gyógyászati célra szánt tápszerek: létezik roboráló, pici súlyúaknak, de létezik fenilketonuriás csecsemők táplálására készült is, meg nyilván még ezer félt, hála Istennek ezekről nem sokat tudok, de a paletta itt is színes.
Köszi szépen. :)
Olvastam itt fermentáltról is, az mire való?
Meg van szójaalapú is, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!