Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » A babám 4honapos lesz és egy...

A babám 4honapos lesz és egy nap 3szor eszik most mar 330ml is siman. Eddig 240ml! Nem tudom ez normalis?

Figyelt kérdés
2013. nov. 9. 15:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Ha reggel 7:30-kor eszik, adj neki kevesebbet, majd kínáld meg 11 körül is. Ha nem kap reggelire 300 ml-t, akkor biztosan éhes lesz. Utána egyen ugyanúgy 3 körül és este 7-kor, mint eddig. Ez így már sokkal jobban nézne ki, mint az eddigi. Rengeteg az a majdnem 8 óra, ami eltelik a reggeli és a délutáni evés között. Még felnőtteknek sem egészséges.

2013. nov. 10. 15:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Ma megprobaltam...kevesebbet evett igy... a 4 ètkezese megvolt.. 200fölött nem evett egyszer sem.. valosxinu hogy megerolteto a gyomranak h egyszerre egyen ennyit...

De ez a 330ml csak most az utolso kèt napban fordult elo...elotte csak 240 volt a max... es mikor eljutottunk ehhez a 330hoz akkor gondoltam h ez igy talan mègsem jo... kosxi megegyszer utolso valaszolo

2013. nov. 10. 23:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó vagyok.

Örülök, hogy megoldódott a probléma. Egyébként az én babám is 4-szer evett 4 hónapos korában, alkalmanként 150-200 ml között (de legtöbbször inkább 150 körül). Aztán 6-7 hónapos kora között magától tért át az 5 étkezésre.

A lényeg szerintem, hogy max. 4-4,5 óránál több ne teljen el két evés között.

2013. nov. 11. 13:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Ötszöri étkezés a helyes minden-korú gyermeknél.Ha kevesebbszer kap enni, akkor szinte bezabáltatod" aminek az lehet az utóhatása, hogy korához képest kitágítod a kicsi gyomrát, megterheled az emésztését!
2013. nov. 12. 21:55
 15/16 isabel25 válasza:
SZIA! 4-5 értékezés normális, mint már előttem is írták.ez az egész gyerekkora jellemző.reggeli, tízórai ebéd, uzsonna, vacsi.
2013. nov. 13. 16:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Az én kisbabám mikor 5hetes lett, akkor aludta át először az éjszakát és napközben evett 8kor, 12kor, 16kor és este 20kor. Alkalmanként evett 170ml tápszert. 5hetes korától 4hós koráig minden nap így ment. Persze az idők +/-fél óra volt, nem percre pontosan, de én is mindig megkaptam, hogy rosszul csinálom, mert így sokat eszik kevésszer. Etessem 5x és kevesebbet adjak neki.

Én próbáltam- de sajna, ha nem ette tele magát, akkor csak nyűglődött, sírt, és hiába dajkáltam, nem bírt ki 4órákat, megetettem előbb, 3óránként de akkor ismét nem lakott jól- ismét éhes maradt- így megint jött a dühösködés, sírás, nyűglődés. Másnap reggel csinálta úgy, ahogy azelőtt, jóllakott a drágám, aludt, elvolt- és én nem is próbálkoztam a kicsinél a továbbiakban. Maradtunk a 4 evésnél- alkalmanként "nagy" adaggal. Bár ez csak 5-6hetesen volt olyan nagy adag, 3-4hósan már nem. De akkor sem akart többet megenni, ha többel kináltam, mindig hagyott. Szóval nálunk így telt az első 4hónap.

Utána mikor hozzátáplálás megkezdődött, és egyre többmindent kapott, átált az 5evésre, reggel-este tápszer, tízórai-ebéd-uzsonna.

Nem tágult ki a gyomra egyébként, mert mindig átlagos-kis termete volt. Legjobban az első 4hónapban hízott, utána leállt. 10hósan 8kg volt, egy évesen 8,6. Most nemsokára 2éves és 11kg.

2013. nov. 20. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!