Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Melyik tápszert ajánlanátok 5...

Melyik tápszert ajánlanátok 5 hónapos babának, hogy végigaludja az éjszakát?

Figyelt kérdés
Eddig a Humana Ha-t kapta, de még mindig felkel 1-szer vagy kétszer éjszaka. Szerintem a tápszer lehet a ludas. Valahol hallottam, hogy a ha tápszerek nem elég laktatóak, de sajna muszáj lenne, mert apuka allergiás.
2013. okt. 17. 13:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam Beba tápszert eszik, a HA 1-est. Most 5 hónapos és 3 hónapos kora óta kapja. Kezdetben egyszer ébredt, most pedig már átalussza az éjszakát. Nem eszik sokat pedig, vacsira 120 ml-t szokott meginni.
2013. okt. 17. 15:10
 12/21 anonim ***** válasza:

[link]

Én is ezzel próbálkozom, mondjuk biztos van többféle recept nélkül is kapható.Én ezt adom vacsira, mondjuk, nem biztos, hogy ettől átalussza az éjszakát, azt majd csak akkor fogja, ha az idegrendszere átáll arra, hogy éjszaka ne keljen fel, mert nemcsak a jóllakottság, egy kis babusgatás is kell neki, vagy jön majd a foga.

De a lényeg, hogy tejpépekkel is nyugodtan próbálkozhatsz, és abból olyan adagot készíthetsz, amennyit a babád igényel!

2013. okt. 17. 15:49
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2013. okt. 17. 17:06
 14/21 anonim ***** válasza:

próbáld ki vacsira a sinlac, vagy sinemil pépet! ha az éhség a ludas, ez meg fogja oldani, jó sűrűre lehet keverni és kifejezetten allergénszegény. mi is ezt vacsizzuk :)

nappal eszik eleget a babád?

2013. okt. 17. 17:56
 15/21 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Még az jutott eszembe, hogy az én gyerekeim pl. sűrűbben felkeltek éjszaka, ha túl meleg volt a szobában, tehát szomjasak voltak.

A pici nekem is most 5 hós, és ahogy megkezdődött a fűtésszezon, újból felkelt éjszaka. Kitapasztaltuk, ha 20 fok van a szobában, akkor alszik nyugodtan, ha több, akkor bizony felébred. Nem szereti a meleget...

2013. okt. 18. 08:19
 16/21 anonim ***** válasza:

Nekem is HA-st ettek a fiaim mind a 3 születésüktől és ettől függetlenül az egyik egy hónaposan már reggel 6-ig aludt, a másik meg 5hetes korától aludta át az éjszakát.

TEjpépet tudsz venni recept nélkül is, a dm-ben rossmannban- egy-két kanállal rakj az esti tápszerébe és kicsit sűrűbb lesz, attól hátha jobban alszik. Csak olyan cumit tegyél a cumisüveg végére, amiből a sűrű folyadék is átmegy.

2013. okt. 18. 08:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam a Milupa Ha 1 tápszert kapja, nem tudom attól-e de alszik reggelig.
2013. okt. 18. 08:56
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer a sok hasznos választ! Még annyi kérdésem lenne, hogy pl. x mennyiségű tejpép felér tápanyagtartalmát tekintve ugyanannyi mennyiségű tápszerrel?
2013. okt. 18. 10:10
 19/21 anonim ***** válasza:

Szeritem nem, de én a helyedben úgy csinálnám, hogyha pl eddig este megevett 6kanalas tápszert, akkor az 180ml víz, 6kanál tápszer, akkor adnék neki 210ml vizet 5kanál tápszert és 2kanál tejpépet.

Egyébként meg ki kell majd tapasztalni a babádat, hogy hogy ízlik neki, meg alszik-e tőle, vagy egyátalán elfogadja-e így?

(ja- az egyik válasz, hogy apuka allergiás és félreértte a válaszadó, hogy a gyerekre allergiás az apuka.... hát szinte vicces volt. Elég egyértelműen írtál. Nálunk én vagyok allergiás- nem a gyerekre, ezért ettek-ittak az én gyerekeim is HA-s tápszert)

2013. okt. 18. 11:25
 20/21 anonim ***** válasza:

a tejpépet szerintem már nyugodtan adhatod kanállal. lassan úgyis elkezditek a hozzátáplálást, és akkor már nem lesz idegen neki a kanalazás :)

a tápszer mennyiség maradjon és a tejpépből először csak 2 tápszereskanállal készíts (a dobozon teáskanálhoz mérik a mennyiséget)- és amennyi vizet felvesz. a tejpépet érdemes egy kicsit (1-2 percig) állni hagyni, mert különben besűrűsödik. én tejfölsűrűségig és simaságig szoktam kevergetni, de lehet hígabbra is. ha sűrű lesz, akkor esélyes, hogy szomjas lesz rá éjszaka a kicsi.

vannak 4 hónapos kortól adható tejpépek, mi a milumil vaníliással kezdtük.

nézz szét rossmann/müller/dm-ben, hogy milyen tejpépek vannak még :)

és írd majd meg, hogy alakult az éjszakátok!

2013. okt. 18. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!